Eksikleri dert etmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Eksikleri dert etmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2019 10:06

Ankaragücü’nde, kritik Medipol Başakşehir maçında 3 oyuncu forma giyemeyecek. Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, zorlu bir maça çıkacaklarını belirtip, “Ankaragücü’nde hangi oyuncu sahaya çıkarsa, görevini en iyi şekilde yapar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Ligde, geride kalan 31 haftada topladığı 37 puanla, 14. basamakta bulunan Ankaragücü, yarın ligde şampiyonluk mücadelesi veren Madipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekipte, sakatlıkları süren Djedje ve Moke ile kart cezalısı Cebrail forma giyemeyecek. Cezalarını tamamlayan Kitsiou ile Pinto ise takıma dönecek. Son oynadığı maçta, uzatma anlarında yediği tartışmalı penaltı golü sonrası Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Ankaragücü, son iki haftaya daha rahat girebilmek için, İstanbul’dan puanla dönmeyi hedefliyor.

KAPLAN MOULİN’İ HAZIRLIYOR

Kitsiou ve Pinto’nun, yeniden takıma dönmesi ile savunma kurgusu, ikinci yarıda istikrarlı bir görüntü çizen ideal dörtlüye dönmüş olacak. Çaykur Rize maçında bu sezon ilk kez forma giyen Cebrail, transfer olduğu Şanlıurfaspor’dan beraberinde getirdiği 3 sarı karta, bir yenisini Çaykur Rizespor maçında ekleyince cezalı duruma düştü.
Teknik Direktör Mustafa Kaplan, savunma kurgusuna yeniden kavuşurken, bu kez orta alandaki soruna çözüm arayacak. İki haftadır takımdan uzak kalan Djedje’nin yanı sıra Çaykur Rizespor maçının hemen başında sakatlanarak oyundan çıkan Moke, zorlu maçta forma giyemeyecek. Kaplan, bu bölgede Sedat Ağçay’a yardımcı olması için Moulin’i hazırlıyor. Orta alanda önemli bir görev üstlenecek isim ise Canteros olacak. Omzunda hafif ağrısı bulunan kaleci Altay’ın durumunun ciddi olmadığı ve maçta oynayabileceği belirtildi.

ORTADAKİ 3 PUANA BİZ DE TALİBİZ

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, ligin son bölümünde hem şampiyonluk yarışında hem de kümede kalma mücadelesinde çok önemli maçların oynandığını belirtip, şunları söyledi:
“Her takımın kendisine göre hedefi var. Biz de Ankaragücü olarak, alt gruptan tamamen uzaklaşmak ve daha iyi yerlere gelmek istiyoruz. Ortada 3 puan var biz de ona talibiz. Ankaragücü’nde hangi oyuncu sahaya çıkarsa, görevini en iyi şekilde yapar. Geçen hafta Çaykur Rizespor maçının ikinci yarısında çok iyi mücadele ettik. İstanbul’da da aynı şekilde mücadele edeceğiz. Başkanımız Mehmet Yiğiner, Çaykur Rize maçının beraberlik primlerini dağıttı. Bu bizim için büyük moral oldu. Kendisine ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

150 BİN LİRA CEZA

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ankaragücü’ne, Çaykur Rizespor maçında, sarı-lacivertli taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleşmesinden dolayı 150 bin TL ceza kesti. Kurul ayrıca, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan güney kale arkası 202, 203, 204 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verdi.

GENÇ TARAFTARA MORAL

Ankaragücü’nün önceki gün yapılan antrenmanını, lösemi tedavisi gören genç taraftarlardan Emircan Sertkaya da izledi. Emircan, Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner ve sarı-lacivertli futbolcular ile birlikte 16. yaş gününü pastayla kutladı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Emircan, Medipol Başakşehirspor karşısında takıma başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!