Eksik varsa güncelleme olabilir

Güncelleme Tarihi:

Eksik varsa güncelleme olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2019 09:12

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkımı planlanan Anafartalar Çarşısı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, “Amacımız esnafı mağdur etmemek. Daha önce eksik bıraktığımız varsa, onları değerlendirip güncelleme olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili AK Parti’li Fatih Ünal, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan ile birlikte ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında daha önce yıkım kararı alınan ancak mahkeme tarafından yıkımı durdurulan Anafartalar Çarşısı’nı ziyaret etti. Proje ile yayalaştırılması planlanan Atatürk Heykeli ve çevresini de gezen Ünal, Anafartalar Çarşısı ve Ulus İş Hanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Tanrıverdi’den esnafın talepleri hakkında bilgi aldı. İncelemelerin ardından AK Parti Meclis Grubu olarak çarşının akıbeti hakkında bir karara varacaklarını belirten Ünal, şunları söyledi:

AMACIMIZ ESNAFI MAĞDUR ETMEMEK

“Ulus’un eskisi gibi daha canlı olmasını, esnaf kültürüyle bezenmesini arzu ediyoruz. Samanpazarı, Ulus Ahilik’in merkezi. Bu çarşılar hem ihya edilsin hem aslına uygun olsun. Amacımız esnafı mağdur etmemek. Onların mağduriyeti, tüketicinin de mağduriyeti demektir. Biz bu bölgeye çok çalışma yaptık. AK Parti olarak hem yayalaştırma hem Hacı Bayram’ı ihya hem Kale ile ilgili çalışmalar yaptık. Topyekûn düşünelim, fotoğrafı düzgün çekelim, buradaki esnafı mağdur etmeden en iyi şekilde nasıl yapabiliriz diye konuşmaya geldik.

Haberin Devamı

ÇOĞUNLUK BİZDE, KARAR VERECEĞİZ

Esnaf ‘İmha etmeden ihya edelim’ diyor. Değerlendiriyoruz. Sonuçta doğru yapılanların devamı; daha önce eksik bıraktığımız varsa da onları değerlendirip yeniden güncelleme olabilir. Nihayetinde insan kendini tamamlamak ve tekâmül etmekle mükellef. En iyisi, güzeli nasıl olursa, eksik bıraktığımız bir şey varsa kendimizi güncelleyelim. AK Parti’li arkadaşlarla kendi içimizde değerlendireceğiz. Ardından ittifakımızın içindeki MHP’li arkadaşlarla da konuşuyoruz. Sonrasında bu görüşlerimizi hem CHP’li hem İyi Parti’li arkadaşlarla da görüşüyoruz. Meclis çoğunluğu bizde. Belediye Meclisi olarak buna biz karar vereceğiz. (Mecliste) Tabi ki gündeme getirilebilir. Bu gibi yerlerin ihya olması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!