Efsane aşk tiyatro sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Efsane aşk tiyatro sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2019 09:05

Ankara Devlet Tiyatrosu’nca, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt yönetmenliğinde sahneye konulan ‘Leyla ile Mecnun’ oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Küçük Tiyatro’da yapılan temsile Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ersoy, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit gibi isimler katıldı. Eserin yazarı İskender Pala, temsil sonrasındaki konuşmasında, “Fuzuli’nin ruhu şad olsun. Bize böyle bir eser bırakmış. Onun yaptığının sadece işçiliğini yapabildim. Eserler ona aittir, bizimki sadece sahneye uyarlaması” dedi. Leyla ile Mecnun’un, Türkiye medeniyetini yüzyıllar boyu harmanladığını, nesilleri birbirine bağladığını dile getiren Pala, sıradan bir hikaye ve masal olmadığını, sahnelerde bu eserin oynanmasının izleyiciye değer katacağını ifade etti.

AŞKIN DEĞERLİ OLDUĞUNU HATIRLATTI

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de “Duygulu, romantik, insan sevgisini, aşkı hatırlatan, ‘sevda için aşk için can verilir’ dedirten şahane bir oyun” dedi. Koçyiğit, sevginin, aşkın bir kez daha ne kadar değerli olduğunu hatırladıklarını söyledi. Konservatuvarda eğitim görürken kendisini hep Küçük Tiyatro Sahnesi’nde hayal ettiğini, alkış almayı, selama çıkmayı istediğini ama bunun gerçekleşmediğini ifade eden Koçyiğit, “İyi bir tiyatro izleyicisi oldum. Sinema aşkı, her şeyin önüne geçti ama tiyatronun yeri bambaşka. Hiç belli olmaz belki bir gün sahnede olurum” diye konuştu.

Efsane aşk tiyatro sahnesinde


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!