Edindiğiniz mesleği dijitalle destekleyin

Güncelleme Tarihi:

Edindiğiniz mesleği dijitalle destekleyin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2019 11:27

OSTİM Teknik Üniversitesi Tanıtım Günleri ve Tercih Danışmanlığı başladı. Kurum, üniversite adaylarını eğitim uzmanı ‘Bonus Hoca’ Süleyman Beledioğlu ile buluşturdu.

Haberin Devamı

Tecrübeli isim, gençlere, meslek ve bölümler hakkında bilgi verdi, soruları cevapladı, ardından tercihle ilgili tavsiyelerde bulundu. Programda OSTİM Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri de adaylara tanıtım yaptı. Etkinliğe Ankara ve çeşitli illerden çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Üniversite adaylarına geleceğin meslek dalları ve uzmanlaşmaları gereken alanlarda açıklamalarda bulunan Beledioğlu, “Bilgisayarı iyi kullanmanız, yabancı dili çok iyi konuşmanız lazım. Yüz yüze iletişim artık ikinci planda. İletişim artık sanal ortamda, onun içine de bilgisayar giriyor zaten. Edindiğiniz her mesleği dijital teknolojilerle desteklemelisiniz. Dünya Ekonomik Forumu’nda, eğitim, gelişim, inovasyon dünyada bir numaralı konular olarak gösterildi ayrıca yapay zekâ ve makine yönetimi uzmanlığı, 2022’ye kadar öne çıkan mesleklerden” dedi.

Haberin Devamı

OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın da OSTİM’in kilometre taşlarını ve bölgedeki ekosistemi anlattı. Üniversitede uygulamaya dayalı sahanın içinde bir eğitim planladıklarını dile getiren Aydın, “Ankara’daki mühendislik fakültelerinin en iddialısı olmayı hedefliyoruz. Ankara’da 6 tane üniversitenin ortak olduğu teknoloji bölgemiz var. Kurumsal bir yapımız var” dedi.

Tanıtım Günleri ve Tercih Danışmanlığı, 29 Temmuz’a kadar OSTİM Teknik Üniversitesi yerleşkesinde devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!