Dünya Arı Günü’nün ev sahibi Ankara

Güncelleme Tarihi:

Dünya Arı Günü’nün ev sahibi Ankara
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2019 09:16

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 115 ülkenin ortak sunuculuğunda 20 Mayıs tarihinin ‘Dünya Arı Günü’ ilan edilmesi kapsamında, Ankara Arıcılar Birliği büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Başta Ankara olmak üzere ülkenin arıcılık sektöründeki potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla etkinliğin önemli olduğunu belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, arıcılığın koşar adımlarla büyüdüğünü ifade etti. Solmaz, arı ölümlerine dikkat çekerek, bu konuda bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

MARKALAŞMAYA KATKI

Ankara Valiliği, Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Arıcılar Birliği, Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi destekleriyle Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor. Arıların korunmasını ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getiren Solmaz, aynı zamanda etkinliğin Ankara’nın arıcılıkta markalaşmasına da önemli katkı sağlayacağını söyledi. Solmaz, “Ankara balını ve üreticisini sektörde öne çıkartmak için çaba gösteriyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Ankara’da üretilen balın kalitesini yükseltip pazarlamasını en iyi şekilde yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!