Dolandırıcıların oyununu polis bozdu

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcıların oyununu polis bozdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 14:30

Başkent’te telefon dolandırıcılarının ‘FETÖ hesaplarınızı ele geçirdi’ yalanıyla kandırarak banka şubesine yönlendirdiği çift, polisin çabası sonucu dolandırılmaktan kurtarıldı. Keçiören’de yaşayan H.A. (68) ve eşi D.A.(64) dolandırıcıların hedefi oldu.

Haberin Devamı

D.A. kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların, ailesinin ve kendi kimlik bilgileri söylemesi üzerine ikna olarak para çekmek üzere bankaya gitti. Evden çıkan kadın, bu sırada karşılaştığı eşi H.A'ya markete gittiğini söyledi. Dolandırıcıların telefonunu kapatmasına izin vermedikleri ve sürekli yönlendirdikleri eşinin durumundan şüphelenen H.A. da dolandırıcılar tarafından cep telefonundan aranıp, "Eşin şu an bize yardım ediyor, hesapların ele geçirilmiş" denilerek bankaya yönlendirildi.

GERÇEK POLİSE İNANMADILAR

Olaya tanık olan bir vatandaşın bilgi vermesi üzerine Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı ile Keçiören İlçe Emniyet Müdürü, H.A'ya telefonla ulaşarak dolandırılmak üzere olduğunu, kimseyle konuşmamasını ve bankaya gitmemesini istedi. Gerçek polislere inanmayan H.A. telefonu kapatarak bankanın yolunu tuttu. H.A'nın bir yakınına ulaşan polis ekipleri, çiftin hesaplarının bulunduğu banka şubesini tespit etti ve H.A'nın fotoğrafını ekiplere dağıttı. Banka şubesinin önüne gelen Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hesaplarından parayı çekemeden çifte ulaşarak dolandırıcıların oyununu bozdu. Dolandırılmaktan son anda kurtulan H.A. ve D.A, ekiplere teşekkür etti. AA

BAKMADAN GEÇME!