Dolandırıcı aile yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcı aile yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2019 16:02

İnternet üzerinden ulaştıkları kişilerden, yurt dışında iş bulma vaadiyle para toplayıp dolandıran aile şebekesi çökertildi. Yüzlerce kişiyi milyon liralarca dolandıran şebekenin, bu paralarla çok sayıda vinç alarak kiraladıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 200 kişinin “iş vaadiyle” dolandırıldıklarını belirterek şikâyeti üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri yaptığı çalışmalarda, yüzlerce kişiyi iş vaadiyle dolandıran aynı aileden 4 şüpheliyi tespit etti. Kimliklerinin belirlenmesi üzerine eş zamanlı yapılan baskınlarda, şüphelilerden 2’si kadın 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mustafa A. ile Melike A. tutuklandı.

İNANDIRICILIK İÇİN CV İSTEDİLER

Dolandırıcıların kurdukları uydurma bir internet sitesi üzerinde vatandaşlara ulaşarak Dubai, Kuveyt, İsviçre, İtalya gibi ülkelere inşaat işçisi, aşçı, temizlikçi olarak götüreceklerini belirtikleri öğrenildi. Ardından inandırıcı olsun diye mağdurlardan CV istedikleri, onları +32 ve +850 numaralardan aradıkları, komisyon ve masraf adı altında para talep ettikleri, bu paraları ailenin diğer üyelerinin hesabına aktardığı aynı gün ATM’den çektiği belirlendi.

VURGUN PARASIYLA VİNÇ ALDILAR

Yurtdışına gideceklerine inanan mağdurların, önceki işlerinden ayrıldıkları, dolandırıcılara yol ve bilet paraları da gönderdikleri kaydedildi. Aylarca yurtdışına gideceklerini bekleyen mağdurların, kendilerinden para toplayanları aradıkları, ulaşamadıkları, böylece dolandırıldıklarını anlayarak savcılığa başvurdukları öğrenildi. Şüphelilerin, topladıkları paralarla çok sayıda vinç aldıkları, bu vinçleri kiralayarak büyük kazançlar elde ettikleri de kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!