Doktorun notaları

Güncelleme Tarihi:

Doktorun notaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 15:27

Eurovision Şarkı Yarışması'nda 2000 yılında eşi Pınar Ayhan ile Türkiye’yi temsil eden Prof. Dr. Sühan Ayhan, bir yandan hastalarına şifa verirken diğer yandan da gitarıyla ruhları besliyor.

Haberin Devamı

Sühan Ayhan, “Benim işim sadece hekimlik ve şifa değil. Hayatta toplumsal başka görevlerim de var. Hayatın her alanında yer almak lazım. Bundan sonra da hem tıp hem sanat yaşamında yer almaya çalışacağım” diyor. Şimdilerde eşi Pınar Ayhan’ın sahneye koyduğu ‘Orada Duruverseydi Zaman-Kemal’ isimli müzikal belgeselinin rejisini yapan Sühan Ayhan, hekimlerin sanata olan yatkınlıklarını şöyle anlatıyor:

“Sanatçı, insanda birtakım duyguları uyandırıyor, hekim de hastalara bu duygularla yaklaşıyor. O yüzden hekimler sanata yaktın oluyor. İnsan vücudunda da böyle. Biz hekimler de vücudu anlamaya çalışan, hastalıkları bulmaya çalışan, yorumlayan kişileriz. Bu noktada, hekim de sanatçı da aynı frekansta. İkisi de insancıl duyguları yansıtmayla mükellef." Yeşim SERT KARAASLAN/AA

Haberin Devamı

MEB ŞURA’DA ZAMAN DURACAK

Türkiye'nin ilk müzikal belgeseli olma özelliği taşıyan ‘Orada Duruverseydi Zaman-Kemal’, 20 Mart Salı günü saat 20.00’de, MEB Şura Salonu’nda Ankara izleyicilerle buluşacak. Belgesel filmin fikir ve projesinde imzasını taşıyan Pınar Ayhan, “Türkiye’nin varoluş öyküsü bu filmde izleyiciyle buluşacak. Cumhuriyet tarihinin en önemli yaşam öyküsünü her yaştan gençle özellikle öğrencilerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!