Direksiyona çocuklar geçti

Güncelleme Tarihi:

Direksiyona çocuklar geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2018 09:36

Etimesgut Belediyesi’nin hazırladığı, okul öncesi, ilk ve orta öğretim çağındaki çocukların trafik eğitimini teorik ve uygulamalı olarak öğrenebilecekleri Çocuk Trafik Eğitim Parkuru hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Eryaman Atatürk Meydanı’nın bitişinde yapılan parkurda, çocukların eğitim alabilecekleri dersliğin yanı sıra elektrikli araçları kullanabilecekleri trafik ışıkları, yaya geçitleri ve trafik levhalarının bulunduğu bir pist de yer alıyor. Parkurun açılışına katılan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, her alanda olduğu gibi çocuklara trafik eğitiminin de önceden verilmesini gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

KURALLARIN ÖNEMİNİ ÖĞRETECEĞİZ

“Proje ile yavrularımıza trafikte nasıl hareket etmeleri gerektiğini ve trafiğin ana kurallarını ön bilgi şeklinde öğretmek istiyoruz. Çocuklarımızın güvenli trafik eğitimine sahip olmalarını istiyoruz. Trafik kazalarının tek sebebi vardır; trafik kurallarına uymamak. Bunun da başlıca sebeplerinden birisi trafik kurallarını bilmemektir. Burada çocuklarımıza en basit trafik kurallarının bile önemini öğreteceğiz.”

Haberin Devamı

ANKARA TRAFİĞİNİN MİNYATÜRÜ

Büyükşehir Belediyesi’nin, Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Başkentli minikleri eğlendirirken öğretmeye devam ediyor. 3 bin metrekarelik bir alana kurulu olan ve Ankara trafiğinin minyatürü hazırlanan parkta bugüne kadar 45 bin 725 öğrencinin eğitim aldı. Park için 0312 507 15 38 numaralı telefondan randevu alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!