Dijital atağı

Güncelleme Tarihi:

Dijital atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2019 15:51

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Büyükşehir’in tüm birim ve bağlı kurumlarıyla elektronik ortamda verdiği hizmetleri, e-uygulamalardaki gelişmelere paralel olarak bir adım daha öteye taşımak hedefiyle yeni bir sistemi kurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini etkin, verimli, hızlı ve güvenli bir şekilde vermesi için e-uygulamaları geliştirmeyi amaçladıklarını aktaran Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ulaş Altun, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Dijital atağı


MOBİL TEKNOLOJİ YAYGINLAŞACAK

“5.5 milyon nüfuslu Ankara’yı dijital dönüşüme hazırlıyoruz. Mobil teknoloji uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz, Ankaralıların ve Ankara’ya gelenlerin hayatını kolaylaştırıcı, yönlendirici, veriyi-bilgiyi cebe taşıyan uygulamaları hayata geçirmek olacak. Dünyada ve yurdumuzda en iyi elektronik uygulama örneklerini araştırıyoruz. Bunun yanında iş zekâsı, veri madenciliği, e-uygulamalar, işletim sistemleri, network ve güvenlik, sistem altyapısı gibi konularda çalışma grupları oluşturduk. Elektronik imzaya geçiş çalışmalarını başlattık. Arşivin dijital ortama alınarak korunmasını sağlayacak dijital arşive geçiş çalışmalarına hız verdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!