Dev kent ormanı hızla ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

Dev kent ormanı hızla ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 15:37

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yapımı yüzde elli seviyelerine ulaşan Üreğil Kent Ormanı Projesi’nin 250 bin metrekarelik 1. etabını gezerek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kent Ormanı’nın Ankara’nın alternatiflerinden biri olacağını vurgulayan Akgül, projenin yalnızca Mamak’a değil Ankara’ya değer katacağını kaydetti. Tamamlandığında Ankara’nın en kapsamlı şehir ormanlarından biri olacağını belirten Akgül, “Kent ormanı, ziyaretçilere doğayla iç içe huzur dolu bir ortamda piknik, spor, dinlenme ve birçok aktiviteyi bir arada yapma imkanı sunacak” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN EKOLOJİ OKULU

2.5 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan projede ekolojik tarım alanı, piknik alanları ve meydan zemin kaplama çalışmaları sürüyor. Kaba inşaatları tamamlanan binaların ince işleri devam ederken, doğal göletin yalıtım çalışmalarına başlandı. Gölet kenarındaki taş duvarların yapımının tamamlanmak üzere olduğu ormanda çocuk oyun alanlarının montaj çalışması ile yürüyüş ve araç yollarının yapımı da devam ediyor. Ormanda su sporları ve gösterilerinin yapılacağı 31 bin 5 yüz metrekarelik iki gölet yer alacak. Ekoloji okulunun da bulunacağı kent ormanında çocuklar, 80 metrekarelik alanda tarımsal ürünler yetiştirebilecek.

BAKMADAN GEÇME!