Destek süper Sultanlar süper

Güncelleme Tarihi:

Destek süper Sultanlar süper
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2019 14:35

Ay-yıldızlılar, turnuvadaki ilk maçında Yunanistan engelini rahat geçti. Milli takımın pasörlerinden Naz Aydemir Akyol, “Ankara bize uğurlu geliyor, burada seyircimizin önünde şampiyon olmayı istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CEV tarafından organize edilen Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası A Grubu maçları Ankara’da başlarken, Filenin Sultanları’nın ilk maçında Başkent seyircisi ile buluşması da sonuçta yine muhteşemdi. Ankara Spor Salonu’nu büyük ölçüde dolduran voleybol severler, maç boyunca ay-yıldızlı oyuncuları her zaman olduğu gibi coşkuyla destekledi. Milli takım ilk maçında Yunanistan’ı rahat bir oyunun ardından 3-0 yenerek, turnuvaya gösterişli bir giriş yaptı. 4 ülkenin grup maçlarına ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası A Grubu’nda, Türkiye’nin yanı sıra, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa ve Finlandiya yer alıyor. Macaristan, Slovakya ve Polonya’da yapılan grup maçlarının ardından, ilk 4 sırayı alacak takımlar, ilk 16 turuna yükselecek.

BAKAN VE BAŞKAN DA MAÇTAYDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası A Grubu’nda oynanan Türkiye-Yunanistan maçını izleyenler arasındaydı. Kasapoğlu, Yavaş ve Baykan, A Milli Kadın Voleybol takımına destek verirken, galibiyetten dolayı, teknik ekip ve oyuncuları kutladı. Milli takımın maçı öncesinde, bir kadın sporcunun yaptığı dans figürleri ve ardından ses ve ışık görüntüleri ile süslenen, kırmızı-beyaz balonlarla tamamlanan gösteri ise tribünlerden büyük alkış aldı.

BAŞKENT VOLEYBOLU ÇOK SEVİYOR

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın pasörlerinden Naz Aydemir Akyol, hedefimizin kendi seyircimiz önünde şampiyonluk olduğunu buna takım olarak inandıklarını belirtti. Naz,Ankara’nın kendilerine uğurlu geldiğini vurgulayıp, şöyle konuştu:
“Ankara voleybolu çok seviyor, biz de Ankara seyircisini çok seviyoruz. Bizi ilk maçta yalnız bırakmadılar. Turnuva sonunda, boynumuzda altın madalya ile gülen taraf biz olmayı çok istiyoruz. 2003’te ‘Filenin Sultanları’ ilk defa Avrupa ikincisi oldu. Biz olimpiyata katılma hakkı elde ettik. Uluslar Ligi’nde, Grand Prix’de sayısız maç galibiyetlerimizde, Ankara seyircisinin bize inanılmaz desteği oldu.”

SIRBİSTAN GÜÇLÜ BİR RAKİP

“Rakiplerimizden Sırbistan geçen yılın dünya şampiyonu. Sırbistan maçına gelene kadar, her rakip bizim için ayrı önemli. Hepsi ayrı tarzlarda voleybol oynuyor. Madalya için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Milli formayı giymek benim için her zaman büyük gurur oldu. Bir senelik aradan sonra, özellikle kendi ev sahibi olduğumuz bu turnuvada, oğlumun da beni izleyecek olması beni ayrı bir şekilde motive ediyor. Bu yüzden şimdiden çok heyecanlıyım.”

HER MAÇIMIZ FİNAL GİBİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı pasör çaprazlarından Meryem Boz ise her maçın final niteliğinde olduğuna dikkati çekti. Meryem, “Milli formayı giymek, bu bayrağı taşımak benim için çok değerli ve gurur verici” değerlendirmesinde bulundu.
Boz, ev sahibi avantajını iyi kullanmak istediklerini belirtip, “Türkiye’nin arkamızda olması, başkentli voleybol severlerin tribündeki desteği bizim için çok önemli. Avrupa Şampiyonası’nda grubumuzdaki takımlar, voleybolu iyi bilen ve voleybolu iyi oynayan takımlar. Bu yüzden her maç bizim için final değerinde olacak. Biz salonda elimizden geleni yapıyoruz. Tribünler de bizi ateşliyor. Bu atmosferde başarı için adım adım ilerleyeceğiz ” mesajı verdi.

Haberin Devamı

GENÇLER’DEN ANLAMLI MESAJ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yöneticileri, teknik ekibi, futbolcuları ve personeli, CEV Euro Volley 2019’da mücadele eden kadın milli takımını ilk maçında Yunanistan’a karşı yalnız bırakmadı. Maç esnasında tüm takım, kadınlara yönelik şiddete dikkati çekmek adına, “Kadın cinayetleri son bulsun! Alışmayacağız” yazılı dövizler açtı.

Destek süper Sultanlar süper


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!