Derbi havası erken esiyor

Güncelleme Tarihi:

Derbi havası erken esiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 09:17

Gençlerbirliği ve Ankaragücü, 8 sezon sonra yeniden Süper Ligde buluşmak için gün saymaya başladı.

Haberin Devamı

* Kırmızı-siyahlılar bitime 4 hafta kala 9 puanlık bir avantaja sahip ve bu haftaki rakip, ligden düşen Karabükspor. Sarı-lacivertliler ise küme düşme hattı ile arasındaki farkı 8 puana çıkardı.

* İki takımın teknik direktörü, kendi oynadıkları maçların ardından yaptıkları açıklamada, taraftarlara olumlu mesajlar verdi. Mustafa Kaplan, Başkentin yeni sezonda, yeni coşkuya hazırlanmasını istedi.

Başkentin iki güzide kulübü Ankaragücü ve Gençlerbirliği’ni, 8 sezon sonra yeniden derbi heyecanı sardı. Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde 30. hafta geride kalırken 64 puanla lider durumda bulunan Gençlerbirliği, son 4 haftaya girilirken, 9 puanlık bir avantaja sahip. Kırmızı-siyahlılar, bu hafta sonunda deplasmanda, ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Kardemir Karabükspor’u yener, üçüncü sıradaki rakibi Hatayspor puan kaybı başarsa, Süper lige çıkışını resmileştirecek. İki takımın da kazanması durumunda, gözler bir sonraki maça çevrilecek. Süper Ligde, ikinci yarının başlaması ile birlikte ateş hattının kenarında dolaşan ve tehlikeyi yakından hisseden Ankaragücü, Kayserispor galibiyeti ve Konyaspor beraberliklerinin ardından, rakiplerinin de puan kayıpları ile iyice rahatladı. Küme düşme potasının içindeki takımlarla puan farkını 8’e çıkaran sarı-lacivertliler, gelecek sezonun çalışmalarına başladı.

ANKARAGÜCÜ BÜYÜK CAMİA

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, 1-0 kazandıkları İstanbulspor maçından sonra yaptığı değerlendirmede, “Gelecek sezon yeniden bir başkent derbisi oynanacak görünüyor. Bu konuda neler söylersiniz” şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi: “Ankaragücü, ikinci yarıda Teknik Direktörü Mustafa Kaplan yönetiminde önemli işler yaptı. Puanlar toplayıp, tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaştı. Büyük bir camia. Armasına her zaman sahip çıkan taraftarı var. Yeniden bir Ankara derbisi oynamayı hepimiz isteriz. Ancak, tecrübelerime dayanıp, şunu söylemek istiyorum. Biz öncelikle Karabükspor maçını kazanmalı, bu gemiyi sağ salim limana ulaştırmalıyız. Sonrasında, derbi ile ilgili konuşacak, anlatacak çok sözümüz olacak.”

GENÇLER ÇIKTI DİYEBİLİRİZ

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez’in Ankaragücü hakkında yaptığı açıklamanın kendilerini onurlandırdığını vurgulayıp, “Gençlerbirliği’ni galibiyetinden dolayı kutluyorum. Onlar da artık Süper Lig’e çıktı diyebiliriz. İnşallah gelecek sezonda güzel bir MKE Ankaragücü - Gençlerbirliği maçı, güzel bir Ankara derbisi izleteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

SON MAÇI GENÇLER KAZANDI

Haberin Devamı

Ankaragücü ile Gençlerbirliği ligde son olarak, 2011-2012 sezonundaki Başkent derbisinde karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekibin, ekonomik sorunlar nedeniyle büyük zorluklar yaşadığı ve küme düştüğü sezonda oynanan ilk maç 1-1 berabere biterken, ikinci müsabakayı Gençlerbirliği 1-0 kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!