Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 09:32

Ankara’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuyla devam etti.

Haberin Devamı

Gündüz elde Türk bayrakları Anıtkabir’e akın eden başkentliler, akşam devam eden kutlamalara katıldı. Ulu önder Atatürk’ün 95 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’in yıl dönümü kutlamaları Ankara’da gündüz gece devam etti. Başkent Ankara kırmızı-beyaz renge bürünürken, kent sakinleri 95 yıl önceki o ruhu ilk günkü heyecanıyla yaşadı. Çankaya Belediyesi’nin akşam düzenlediği etkinlikler kapsamında Milli Kütüphane önünde toplanan vatandaşlar ellerindeki meşalelerle Anıtkabir'e yürüdü. Katılımcılar, daha sonra Anıtpark'taki Nilüfer konserine geçti. Yoğun ilgi gören konserde Nilüfer'in seslendirdiği şarkılara vatandaşlar da eşlik etti.

DEV kortej

Cumhuriyet ateşini Ragıp Tüzün Parkı’nda yakan binlerce Yenimahalleli, ellerinde bayraklar ve meşaleleriyle İzmir Marşı’nı söyleyerek kortej eşliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne yürüdü. Binlerce vatandaşın dev Türk bayrağı açarak oluşturduğu Cumhuriyet kortejini, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin balkon ve camlarından yüreğinde Cumhuriyet sevgisiyle selamladı. Yürüyüşün ardından Yenimahalleliler, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Cumhuriyet Senfoni Orkestrası” konserinde buluştu.

Haberin Devamı

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Etimesgut’taki kutlamalarda, 7’den 77’ye binlerce Etimesgutlu, elerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle yürüyüşe katıldı, dev Türk bayrağı ellerde taşındı, marşlar söylendi. Eryaman Şehit Osman Avcı Mahallesi 1419. Cadde’den başlayan yürüyüş, Atatürk Meydanı’nda sona erdi. Atatürk Meydanı’ndaki kutlamalarda, Etimesgut Belediyesi Halk oyunları ekibi ve seymen ekibi gösterileri sahne aldı. Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde kendi sesinden verdiği mesajların yer aldığı belgesel büyük beğeni topladı. Sahne alan sanatçı Resul Dindar’a başkentliler bayraklarıyla eşlik ettiler.

PARKTA COŞKU

Keçiören’in değişik noktalarında gün boyu devam eden etkinlikler ise coşku ve sevinci bir arada yaşattı. Etlik’te bulunan Yavuz Sultan Selim Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Anadolu Bandosu konserini dinledi, Keçiören Belediyesi halk oyunları ekibinin ve seğmenlerin gösterilerini izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!