Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bilkent Şehir Hastanesi aralık sonunda açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bilkent Şehir Hastanesi aralık sonunda açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 16:44

Gümhane Külliyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi’nin aralık ayı sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Şehir hastanelerini sağlık hizmetlerindeki reformların zirvesi olarak görüyorum. 6 şehir hastanesini hizmete aldık. Ankara’da Bilkent’teki şehir hastanesini aralık ayı sonu açacağız. Her alanda yetişmiş sağlık personeline ihtiyacımız had safhada. Sağlık bilimlerini kurma sebebimiz de budur. Sağlık alanında başkalarına özenmiyoruz. Onlar bize gıptayla bakıyor. Bugün hala hem ilaç hem tıbbı cihaz sektörlerimiz büyük ölçüde dışa bağımlı. Bundan kurtulmamız gerekiyor. Bunları Türkiye yapar. Bu beyin gücüne sahibiz. Uluslararası camiadan ortak üretime girebilecek marka firmaları Türkiye’ye davet ediyoruz. Olumlu yaklaşımlar var. Bilim ve iş insanlarımızı gerektiği şekilde desteklememiz lazım. Bu desteğe hazırız.”

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ EN BÜYÜĞÜ

Haberin Devamı

Sağlık kampüsü şeklinde inşa edilen Bilkent Şehir Hastanesi; Genel Hastane, Ana Hastane Binası, Kalp ve Damar Hastanesi, Nöroloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Psikiyatri Hastanesi olmak üzere toplam 9 ana binadan oluşuyor. Toplam 3 bin 810 yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında üçüncü olan Bilkent Şehir Hastanesi’nde, bin 11 poliklinik, 700 yataklı yoğun bakım ünitesi, 131 ameliyathane, 127 yataklı kemoterapi merkezi, 65 tedavi kabini yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!