Çöplüğün sebebi duyarsız vatandaşlar

Güncelleme Tarihi:

Çöplüğün sebebi duyarsız vatandaşlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2019 14:47

Beynam Ormanı’nda piknik yapan vatandaşların sorumsuzca bıraktıkları çöpler yüzünden oluşan çirkin manzaranın Hürriyet Ankara WhatsApp Okur Hattı’na gelen okur şikâyetiyle gündeme gelmesinin ardından mesire alanının işletmecisi Mevlüt Özdemir’den açıklama geldi.

Haberin Devamı

Çöp yığını manzarasına, hafta sonları pikniğe gelen duyarsız vatandaşların sebep olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi: “820 dönüm alan. Piknikçiler hafta sonları geliyorlar, çöpleri bırakıp gidiyorlar. Her hafta sonu altı ton çöp çıkıyor. Pazartesi günleri çöp toplama günümüz. Pazartesi bizden önce sabah 9.30’da gitseniz; cumartesi akşam dönerken baksanız ya da pazar gün orada olursanız bu çöp manzarasıyla karşılaşabilirsiniz. Ama pazartesi saat 12’de giderseniz, çöp göremezsiniz. Çünkü temizlemiş oluyoruz. O görüntülerin hafta içi olma ihtimali yok.

Çöplüğün sebebi duyarsız vatandaşlar


ATIK ŞİŞELERDEN ‘CAM AĞACI’

Ankara Üniversitesi ile çevre kirliliği ve temizliğiyle ilgili sosyal sorumluluk projesi de yaptık. Öğrenciler her pazartesi günü geldiler, düzenli olarak çöpleri topladılar. Ama onlar her hafta toplamasına rağmen, duyarsız vatandaşlar her hafta kirletti. Çevre kirliliğine dikkat çekebilmek amacıyla insanların bıraktıkları atıklardan oluşan cam ağacı yaptık.”

Çöplüğün sebebi duyarsız vatandaşlar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!