Çöp kamyonundan kütüphane yola çıkmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Çöp kamyonundan kütüphane yola çıkmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 09:30

Çöpten topladıkları kitaplarla kütüphane kuran Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, daha fazla kitabı çocuklarla buluşturmak için bir çöp kamyonunu da gezici kütüphaneye dönüştürdü.

Haberin Devamı

Özel olarak restore edilen çöp kamyonu kütüphanesi bin 500 kitapla okulları ve sokakları gezecek. Çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları özenle biriktirip, dezenfekte ederek bağışlarla birlikte İmrahor’daki toplanma merkezlerinde 20 bin kitaplık bir kütüphane kuran Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, bununla da yetinmedi. İşçiler, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in okuyucunun kütüphaneye gelmesinin yanı sıra kitapların da okuyucuya, özellikle öğrencilere ulaştırılması isteği üzerine, restore edilmiş çöp kamyonunu gezici kütüphane haline getirdi.

BİN 500 KİTAPLA OKULLARI GEZECEK

Çöp kamyonu kütüphanesi dünya klasikleri, Türk edebiyatı, siyaset, kişisel gelişim gibi 17 farklı kategoride bin 500 kitapla yollara çıkmaya hazır. Gezici kütüphane, Ankara’daki okulları periyodik olarak ziyaret etmesinin yanı sıra, Çankaya’ya bağlı mahalle statüsündeki köylere de gidecek. Çöp kamyonundan diledikleri kitabı ödünç olarak alabilecek olan öğrenciler belli bir süre sonra tekrar ziyarete gelecek olan gezici kütüphaneye aldıkları kitabı iade ederek yeni bir kitap daha alabilecek.

KİTABIN AYDINLIĞINI HER YERE TAŞIYACAĞIZ

Köylere ve ilçe kütüphanelerine giderek çocukları kitaplarla buluşturmayı hedefleyen işçiler, kitapları okumak isteyen herkese iletecek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de “Belediye sadece çöp toplamaz, o çöpü dönüştür. Sonra o çöpten çıkan kitaplardan binlerce kitaplık kütüphane kurar ve çöp arabasını gezici kütüphaneye çevirerek Çankaya’nın okullarını ve sokaklarını gezmeye başlar. Biz bunu başardık. Kitabın aydınlığını her yere taşıyacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!