‘Çök, kapan, tutun’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

‘Çök, kapan, tutun’ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 17:00

Çankaya Belediyesi, AFAD Ankara İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, kreşlerde ‘temel afet bilinci’ eğitimlerine başladı. AFAD eğitmenleri, deprem ya da olası afet anında neler yapılması gerektiği bilgisini en basit haliyle anlatarak, çocukları bilinçlendiriyor.

Haberin Devamı

İlk eğitim, Martı Gündüz Bakım Evi’nde gerçekleşti. AFAD eğitmenleri tarafından 3-6 yaş arası çocuklara ‘temel afet bilinci’ ve ‘deprem tahliye tatbikatı’ eğitimleri verildi. Afetlerden sonraki ilk 72 saat için gerekli olacak ihtiyaç malzemelerinden oluşan afet çantası hazırlamanın önemi, deprem anında devrilen ve düşen cisimlerden korunmak için hedef küçültmenin amaçlandığı ‘çök-kapan-tutun’ hareketi ve afet sonrası için alınması gereken tedbirler çocuklara anlatıldı. Eğitmenler, çocuklara özellikle deprem ya da bir başka afet ortamında kamu görevlileri dışında tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaları ve onlarla herhangi bir yere gitmemeleri gerektiği bilgisi de aktardı.

TAHLİYE TATBİKATI

Uygulamalı olarak da gösterilen eğitimler, kreşlerdeki öğretmenlere de verildi. Eğitime katılan personel ve çocuklar sirenlerin çalmasıyla tahliye tatbikatı yaparak eğitimi sonlandırdı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!