Coğrafi işaretli Ankara döneri

Güncelleme Tarihi:

Coğrafi işaretli Ankara döneri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 17:42

ATO’nun Ticaret Ataşeleri Buluşması’nda, konuklara Başkent’in coğrafi tescilli ürünleri ikram edildi. Başkent ekonomisinin konuşulduğu etkinliğe ev sahipliği yapan isimler, beyaz önlük giyerek Ankara döneri kesti.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 5. Ticaret Ataşeleri Buluşması etkinliği ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran’ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin ticaret ataşesi, diplomatlar, Türk siyaset ve iş dünyası paydaşlarının katılımıyla Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Gecede ATO’nun coğrafi işaret tescili aldığı Ankara döneri, Ankara tavası ile tescil başvurusunda bulunduğu Erkeç pastırması ikram edildi. Etkinlikte konuşan Baran, Türkiye’nin gelişimine damga vuran şehirlerden birinin Ankara olduğunu ifade etti. Başkent’in devlet kurumlarının, bürokrasinin merkezi olduğunu ama aynı zamanda önemli bir ticaret, sanayi, eğitim ve sağlık şehri olarak öne çıktığını söyledi.

BEŞİNCİ BÜYÜK İHRACATÇI

Ankara’nın yaklaşık 190 ülke ve serbest bölgeye ihracat yaptığına işaret eden Baran, küresel ve bölgesel sıkıntılara rağmen 2017 yılında 6,7 milyar dolarlık ihracat,12,5 milyar dolar ithalat gerçekleştirildiğini vurguladı. Baran, bu rakamlarla şehrin Türkiye’nin beşinci büyük ihracatçısı, ikinci büyük ithalatçısı konumunda bulunduğunu, bu rakamların çok üzerinde bir potansiyelin olduğunu ve bunun için çalıştıklarını kaydetti. Ankara’dan dünyanın diğer şehirlerine direkt uçuş seferleri üzerinde ısrarla durduklarının altını çizen Baran, yaptıkları çalışmalar neticesinde, Paris, Frankfurt, Berlin ve Viyana’ya direkt seferler başlatıldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

FUAR ALANI BU YIL HIZLANACAK

Baran, Ankara’nın ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıyan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş. aracılığıyla Başkent’te uluslararası bir fuar alanı kazandırmaya yönelik çalışmalarının bu yıl hızlanacağını vurguladı. ATO olarak ticari ilişkileri ileri taşımak için ellerinden geleni yapmaya, ticaret ataşeleriyle her zaman iş birliği içinde çalışmaya hazır olduklarını belirten Baran, "Ümit ediyorum ki bu buluşma, üyelerimize yeni iş imkânları ve kapıları açacak, ticari ilişkilerimizin artmasına katkıda bulunacaktır" diye konuştu. Ankara Valisi Ercan Topaca da ticaret ve iş birliği ortamının daha fazla geliştirilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!