Kukla okulu

Güncelleme Tarihi:

Kukla okulu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 15:50

Altındağ Belediyesi’nin ‘geleneksel kukla el sanatı’ eğitimlerine katılan çocuklar, yaz tatillerinde birbirinden farklı kuklalar yapıyor. Eğitime tasvirle başlayan çocuklar kesiyor, uçları birleştiriyor ve kuklalara son şekli veriyor.

Haberin Devamı

Yaz tatillerini Altındağ Belediyesi’nin kukla atölyesinde geçiren Altındağlı çocuklar, kukla yaparak hem eğleniyor, hem öğreniyor.
Önder Mahallesi’ndeki Cemil Meriç Gençlik Merkezi’nde verilen geleneksel kukla el sanatı eğitimleri, çocukların fiziksel ve psikolojik olarak gelişimlerini de destekliyor. Cemil Meriç Gençlik Merkezi eğitmeni Şafak Yılmaz, kukla yapımı sayesinde çocukların geleneksel tiyatronun karakterleriyle de tanıştıklarını söyledi. Kukla ve karagöz oyunu sanatçısı da olan Şafak Yılmaz, “Çocuklarımız, en azından geleneksel tiyatro, karakterler, karagöz oyunları ve kahramanlar ile tanışsın, bu oyunun içerisindeki unsurlarla, kurgularıyla, tiplemeleri öğrensin istiyoruz. Çocuklar bu sanatı öğrenirken, öncelikli olarak motor kasları gelişiyor. Dokunuyor, hissediyor, kesiyor, uçları birleştiriyor ve şekil veriyorlar. Bu atölyede çocuklar, usta-çırak ilişkisinin önemini de iyi kavrayabiliyor. Bir ekip halinde çalışıyor ve öğreniyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KENDİLERİ YAPIYOR DOKUNUYOR VE HİSSEDİYORLAR

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kukla sanatının geleneksel olmasının yanı sıra, kökeni çok eskilere dayanan bir halk sanatı olduğunu ifade ederek, “Kukla sanatı, çocuklarımızı fiziksel ve mental olarak eğitmeye yönelik. Kuklayı kendileri yapıyor, dokunuyor ve hissediyorlar. Yeni neslimize değerlerimizi ne kadar iyi tanıtır ve öğretirsek, geleceğimiz o kadar parlak ve güçlü olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!