Çocuk Meclisi'nde 43 yeni madde karara bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Meclisinde 43 yeni madde karara bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2019 14:41

Çocuk Meclisi'nde 43 yeni madde karara bağlandı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi 25'inci Dönem Çocuk Meclisi üyeleri ilk genel kurul toplantısını yaptı. Kurulda, 43 yeni madde karara bağlandı.
Tüm çocukların taleplerini duyurmak ve kent yönetiminde söz sahibi olmak için faaliyet gösteren Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, komisyon tekliflerini karara bağlamak için bir araya geldi. İlk kez genel kurul heyecanı yaşayan Çocuk Meclisi üyeleri, eğitimden sağlığa, ulaşımdan sokak hayvanlarına, spordan teknolojiye, engelliler ve çalıştırılan çocukların haklarının korunmasına kadar 43 yeni maddeyi karara bağladı. Görüşlerini dile getiren meclis üyeleri, çocukları yakından ilgilendiren her konuda tespitlerini, eleştirilerini ve çözüm önerilerini de sundu.
LÖSEV'DEN SEMİNER
Ayrıca, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ile birçok etkinlikte bir araya gelen Çocuk Meclisi üyeleri, kanserle mücadele ve sağlıklı beslenme yöntemleri ile ilgili seminer de aldı. LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Macide Ercan, çocuklara kanserden korunmak için doğru beslenme eğitimi verdi. Sosyal faaliyetlerine ve ziyaretlerine devam eden Çocuk Meclisi üyeleri, Lösemili Çocuklar Köyü'nü, Lösemili Çocuklar Okulu'nu ve Lösemili Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ni de (LÖSANTE) ziyaret edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!