Çizgi dünyası Başkent’te buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Çizgi dünyası Başkent’te buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 15:52

Kadıköy Moda’da düzenlenerek on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), 25–26 Mayıs tarihlerinde Ankara Comics and Art Festival (ACAF) adıyla Başkent’te düzenlenecek.

Haberin Devamı

Bilkent Center’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Ankara Comics and Art Festival; çizgi roman, karikatür, illüstrasyon sergileri, canlı grafiti ve mural çalışmaları, katılıma açık atölye programları, seminerler ve sanatçı konuşmalarını içeriyor. Festival, çizgi dünyası ve farklı sanat disiplinleri üzerinden yaratıcı deneyim alanları sunan bir açık hava etkinliği olarak Başkentlilere farklı bir deneyim sunacak. Festival süresince gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında çizerlerin moderatörlüğünde çizgi roman ve karikatür teknikleri, illüstrasyon, fanzin ve stencil çalışmaları ziyaretçiler tarafından deneyimlenebilecek. Festival sahnesinde 25 Mayıs Cumartesi günü The Ringo Jets, 26 Mayıs Pazar günü ise Palmiyeler sahne alacak.

ANKARA ENGİN EVİM

Haberin Devamı

Festivalde yer alacak sanatçılardan Cem Sonel, Ankara ile ilgili olarak “Ankara sokakları için kitaplar yazmak isterim. Ankara sokakları büyüdüğüm, hayatla tanıştığım, iyiyi kötüyü deneyimlediğim, kültürel gelişimime başladığım, paylaşmanın ve birlikteliğin önemini kavradığım, kışın Seğmenlerde kızak, yazın Meclis Parkı’nda paten kaydığım, düşmeyi öğrendiğim, uzanan eli tuttuğum bazen de el uzattığım hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim, çatısı gökyüzü kadar engin evim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!