‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler

Güncelleme Tarihi:

‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 17:10

“Şu ana kadar yaptığım birçok tesise kendi çalışma arkadaşlarım ‘bu çalışmaz’ diye karşı çıktı. Mesela ‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ denildi. Bugün bakan düzeyinde insanlar Çinçin’deki kültür merkezinde çocuklarının düğünlerini yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız en az 10 düğüne gelmiştir.”

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, 2019’da yapılacak yerel seçimlerin nabzını ‘Seçime 1 Kala’ yazı dizisiyle tutuyor. Seçime 1 Kala’nın altıncı konuğu Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki oldu. Başkan Tiryaki, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve haber ekibinin sorularını yanıtladı.

‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler

*Bugüne kadar ‘Bu ilçeye kazandırdığım en büyük eserim veya çalışmam şudur’ dediğiniz hangisi?

Ankara’da tamamen herkesin terk ettiği Altındağ’ı yeniden yaşama döndürdük. Altındağ nüfus kaybediyordu, herkes başka ilçelere gidiyordu. Altındağ’a tekrar göç başladı, yaşanabilir hale geldi. Benim en büyük arzum Altındağ’ı Ankara’nın en kıymetli yeri haline getirmekti. Şu anda çok şükür Altındağ’ın bir iki küçük mahallesi istisna bütün mahallelerinde yaşam başladı. Modern yapılaşmaya sahip mahalleler, semtler, parklar mevcut. Kültür dokusu kazandırdık. Ankara’nın en kıymetli kültür varlıkları bu bölgede. Altındağ Belediyesi tarafından Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yapılmayan ölçekte bir kentsel dönüşüm ve restorasyon yapıldı. Diğer müzeler de dahil olmak üzere Altınköy Açık Hava Müzesi gibi bin dönüm arazi üzerine büyük bir yatırım yaptık. Bunun dışında okullar, sağlık tesisleri kazandırdık.

Haberin Devamı

*Yapmak isteyip de yapamadığınız bir projeniz oldu mu?

Yapmak isteyip de hizmet edemediğim bazı mahallelerim oldu. Maalesef bütün çabalamama rağmen yetkisi bende olmadığı için hizmet edemediğim mahalleler var. Bunlar bizden kaynaklı nedenler değil. Yetki alanımızın dışında ama Altındağ’ın içinde.

‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler

ALTINKÖY İÇİN BU YIL AÇILIŞ YAPACAĞIZ

*Seçime kadar tamamlayacağım dediğiniz projeleriniz hangisi?

Çinçin 4. etap inşaatları sürüyor. Çinçin’e üniversite öğrencileri için 2 yurt yapıyoruz. MİA 2 projesi Büyükşehir’den belediyemize devredildi. Bu alanda çalışmalar başlayacak. Bugüne kadar 401 kilometre yeni yol açtık. Bu yıl 30 kilometre daha yol açmayı hedefliyoruz. Ali Ersoy Mahallesi’ne yaptığımız Şair Baki Kültür Merkezi önümüzdeki günlerde açılacak. Beşikkaya Mahallesi’nde büyük bir kültür merkezi daha yapıyoruz. 7 parkın inşaatını tamamladık, yakında açılacak. 8 mahalleye daha, büyük park yapacağız. Ali Ersoy Mahallesi’ne yaptığımız Buz Pateni Sarayı yakında açılacak. Altınköy Açık Hava Müzesi bünyesinde 350 dönüm arazi üzerine yaptığımız At Maneji ve Ahırı tamamlandı. Bu yıl Altınköy Açık Hava Müzesi için bir açılış töreni yapacağız. Hamamarkası’nda gerçekleştirdiğimiz konut projesi hızla ilerliyor. Bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. Hamamarkası bölgesine bir müze daha kazandırdık. Şairler ve Yazarlar Evi yakında açılacak. Veterinerlik Hizmet Binası, sokak hayvanları için bir büyük barınak yapılacak.

Haberin Devamı

*Keşke yapmasaydım dediğiniz bir çalışma ya da projeniz var mı?

Şu ana kadar yaptığım birçok tesise kendi çalışma arkadaşlarım ‘bu çalışmaz’ diye karşı çıktı. Mesela ‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ denildi. ‘Çinçin’de yüzme havuzu olur mu’ dediler. ‘Kadınlara yönelik kültür merkezleri yapmayalım’ diyenler oldu. Altınköy’e karşı gelindi. ‘Bunlar tutmayabilir, belediye açısından büyük yatırımlar’ dediler. Bugün bakan düzeyinde insanlar Çinçin’deki kültür merkezinde çocuklarının düğünlerini yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız en az 10 düğüne gelmiştir. Altındağ’da gecekondudan dönüşümde emsal 1.6, 2 değil. Ankara Üniversitesi’nde doktora yaptım. Özellikle planlama, harita, imar ile ilgili bütün derslere katıldım. Keşke başkan olmadan önce bu dersleri alsaydım. Şu anda imar planlarını daha farklı yapardım. Şehrin gelecek 50-100 yılını hesap etmeye çalıştım ama biraz daha farklı imar uygulamaları yapardım.

Haberin Devamı

‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler

*İlçenizde sorun olarak gördüğünüz ilk üç başlık nedir?

Eğitim ve spora yatırımın daha çok yapılması lazım. Özellikle madde bağımlılığı ve hırsızlık gibi güvenlik konularında daha dikkatli olunması lazım. İnsanların sadece örgün eğitim kurumlarında eğitim aldığı değil bir kentte yaşam boyu eğitim sürecinin oluşturulması lazım.

*Bulunduğunuz ilçede başkan olmasaydınız nerede başkanlık yapmak isterdiniz?

Kültürle, sanatla iç içe, bütün yapılaşmada mimari zevki, sanatı hissettiren, kent rantını sadece kentte yaşayanların paylaştığı ve şehrin merkezinin sık sık değişmediği bir şehir olsun isterim. 15 yıl önce Altındağ, Ankara’da belediye başkanlığı yapmak için isteksiz bir yerdi, şu anda en cazip ilçedir. Kesinlikle Altındağ’da tekrar yapmak isterdim. Bir şehrin ruhu burada. Kültürün sanatın kalbinin attığı yer burası. Bu bahsettiğim şehri Altındağ’da oluşturmak için çocuklara, kadınlara, yetişkinlere tüm imkanları sağlıyoruz.

Haberin Devamı

‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler

BURASI BABAMIZIN MÜLKÜ DEĞİL

*Başkanlığın avantajları ve dezavantajları sizce neler?

Türkiye’de çok zor bir iş. Kendinize, ailenize ayıracak vaktiniz olmuyor. Avantajlı mı denildiğinde saygınlığı olan bir görev. Bir kente hizmet ediyorsunuz. Bu işin bir sonu var. Burası babamızın mülkü değil. Bunu unutmamak lazım. Bu görevi terk ettiğinizde geride hoş bir seda bırakmak lazım. Bu bırakılmamışsa bu koşuşturmacanın içerisinde bütün vakit boşa harcanmış olur.

*Büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olmak gibi bir düşünceniz var mı?

Yok.

‘Çinçin’e düğün salonu yapmayalım’ dediler

Haberin Devamı

*Tekrar aday olacak mısınız?

Bizim partide üç dönem kuralı var, biz kurallara uyarız.

14 YILI GERİDE BIRAKTI

İlk olarak 29 Mart 2004’te Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki, 2009 yılında ikinci kez, 30 Mart 2014 seçimlerinde de üçüncü kez belediye başkanlığını kazandı.

YARIN: MAMAK BELEDİYE BAŞKANI MESUT AKGÜL

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!