Çevre kirliliği sınırı aştı

Güncelleme Tarihi:

Çevre kirliliği sınırı aştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2018 17:14

Girmenin yasak olduğu ODTÜ Ormanı’nın Eymir Gölü’ne yakın tepeleri, tellerle çevrili sınırı ihlâl edenler tarafından mesire alanına döndü.

Haberin Devamı

Mangalların yakıldığı ve gece alemlerinin yapıldığı ormanlık arazi çöple doldu. Hem gölü hem de ormanı tehdit eden çevre kirliliğine vatandaşlar da tepki gösterdi. Ankaralıların hafta sonlarında ve tatil günlerinde akın ettiği, kentin korunabilmiş en güzel doğal alanlarından Eymir Gölü, çevre kirliliği tehdidi altında. Göle ulaşımı sağlayan Oran-Eymir Yolu boyunca çevreye atılan ve bırakılan çöpler sınırı aştı. Gölün de içinde bulunduğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ormanı arazisini çevreleyen bahçe telleri ve beton direkler duyarsız kişilerce yer yer yıkıldı. Girmenin yasak olduğu arazi, sınır ihlâli yüzünden mangalcıların ve gece alemcilerinin meskeni haline geldi. Duyarsız kişilerce mesire alanı olarak kullanılan arazi çöple doldu.

TELLERİ AŞIP, MANGAL YAKIYORLAR

Aracını yol kenarına park edip eğrilen tellerin üzerinden araziye girenler, göle yakın mesafedeki tepelerde mangal yakıyor. Ormanın alt kısmındaki alanlar yakılan ateşten zarar görürken, kül ve yanmış kömür parçaları da etrafa saçılıyor. Mangallardan ve alemlerden sonra arazideki çöp toplanmadığı için yerlerde alkol şişeleri, plastik torbalar, ambalajlar ve mangal atıkları gölün çevresinde kalıyor. Yerdeki çöpler, rüzgârın da etkisiyle arazinin her yerine dağılıyor.

ÖNLEM ALINMIYOR, PİSLİK ARTIYOR

Aileleriyle birlikte göle yürüyüşe gelen Ankaralılar, uzun süredir devam eden ve temizlenmediği için her geçn gün büyüyen kirliliğe tepki gösteriyor. Yakılan ateşlerin ve etraftaki cam kırıklarının, yangına sebep olabileceğine de dikkat çeken vatandaşlar, “Doğanın bize bir hediyesi burası ama maalesef koruyamaz olduk. Kimse önlem almıyor. Pislik, her geçen gün artıyor. Duyarsız insanlar artık sınırı da aşıyor. Neredeyse gölün içinde ateş yakacaklar. Buraların temizlenip, gerekli önlemlerin alınması gerek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SEYYARLAR DA İŞGAL EDİYOR

Öte yandan çevre kirliliğinin yaşandığı çöple dolu Oran-Eymir Yolu boyunca seyyar satıcılar da tezgâh açıyor. Gölü yukarıdan gören yol kenarındaki boş alanlar, köfte ve kokoreç arabaları park edilerek işgal ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!