Cep terminalinde bilet satışı olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Cep terminalinde bilet satışı olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 13:56

Ankaralıların merakla beklediği cep terminallerine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Cep terminallerinde sadece yolcu indirme ve bindirme olacak. Buralarda bilet satış ofisleri olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankaralıların AŞTİ’ye gidip-gelmek yerine şehrin ana girişleri olan Eskişehir, Konya, Samsun yolları, Anadolu Bulvarı-İstanbul Çevre Yolu kesişimi ve Sincan-Ayaş Yolu kesişiminde cep terminalleri yapılması talebiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

SADECE İNDİRME-BİNDİRME OLACAK

Vatandaşın talebine karşı AŞTİ’deki Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Özbakır’ın, “Cep terminali istemiyoruz” yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Başkan Tuna şöyle konuştu:
“Cep terminallerinde sadece yolcu indirme ve bindirme olacak. Buralarda bilet satışları ise yapılmayacak. Bilet satış ofisleri olmayacak. Vatandaş biletini aldıktan sonra binmek istediği yeri firmaya söyleyecek oradan binebilecek. Proje ile zamandan tasarruf sağlanacak.”

Haberin Devamı

BİR BİNA YETERLİ OLACAKTIR

AŞTİ’deki derneğin eski Başkanı Mustafa Tekeli ise cep terminali istediklerini söyledi. Tekeli, “Cep terminali, İstanbul’daki Alibeyköy Cep Terminali gibi algılanıyor, bizim ihtiyacımız ise indirme bindirme durakları. Bilet satışı olmasını istemiyoruz çünkü bu hem bir kargaşaya hem de çok daha büyük bir binaya ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Açık kapalı yolcu bekleme salonu, ücretsiz tuvalet, emanet, taksi durağı, büfe ve mescit gibi donatıları olan bir bina yeterli olacaktır” dedi.

KENTİN DÖRT YANINA HAYVAN BARINAĞI

Başkan Mustafa Tuna, sokak hayvanları konusunda da Ankara’nın kuzey, güney, batı ve doğu akslarına dört ayrı büyük hayvan barınağı yapılacağını açıkladı. Barınaklarda hayvanların bakım ve rehabilitasyonlarının da gerçekleştirileceğini belirten Başkan Tuna, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan proje ile ilgili yer tahsislerini aldıklarını söyledi. Çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade eden Başkan Mustafa Tuna, “Pet shoplardan çocuklar için alınan hayvanlar bir süre sonra hevesleri geçince sokağa bırakılıyor. Ben vatandaşlarımıza barınaklardan ve bakım istasyonlarından hayvan sahiplenmeleri çağrısını yapıyorum. Hayvanların bakımlarının da yapılacağı bu barınaklardan vatandaşlar köpek sahiplenebilecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!