Can dost eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Can dost eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2019 09:10

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ‘vatandaşların acil durumlarda yaralı ve hasta hayvanlara müdahale edebilmeleri’ amacıyla bu cumartesi günü Belediye Konferans Salonu’nda ‘ücretsiz ilk yardım eğitimi’ verecek.

Haberin Devamı

13.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan teorik ve uygulamalı eğitimle ilgili ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Silahlı yaralanmalardan trafik kazalarına, yanmalardan boğulmalara kadar çeşitli acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda üniversitelerden gelen uzman eğitmenlerimiz bu eğitimleri verecek” dedi.
Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi Sorumlu Veterineri Elif Funda Karaisaoğlu Onga da hayvanlara ilk yardımın hayat kurtardığını belirterek, “153 Mavi Masa üzerinden bize gelen ihbarlar sonrası ekiplerimiz ya da vatandaşlarımız tarafından merkezimize getirilen, kırık, trafik kazası, yanık, boğulma ve kanaması olan hayvanlara ilk müdahalelerini yapıyoruz. Vatandaşların da ilk yardımı bilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Zamanında müdahale ederek, hayat kurtarmak çok değerli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Can dost eğitimi

Talep doğrultusunda devam etmesi planlanan ücretsiz eğitimlere; üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına, çalışanlardan vatandaşlara kadar tüm hayvanseverler katılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!