Caminin hikâyesi başa döndü

Güncelleme Tarihi:

Caminin hikâyesi başa döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 16:05

Keçiören Etlik Meşeli Sokak’ta 1966 yılında bir hayırsever tarafından yaptırılan Yeşilyurt Camisi, ‘yıkılma tehlikesi’ nedeniyle 5 yıl boyunca kapalı kaldı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine kendi imkanlarıyla mescit kiralayan cemaat, harabeye dönen camiyi yenilemek için de girişimde bulundu. Ancak arazi şahsi mülk üzerinde bulunduğu için 7 varisten biri bu duruma itiraz etti. Varisler arasındaki anlaşmazlık yüzünden yıkılıp yeniden yapılamayan cami için Keçiören Belediyesi dört ay boyunca güçlendirme çalışması yaptı.

SONUNDA AŞABİLDİK MUTLUYUZ

Çalışma sürerken bu kez de varisler anlaşarak caminin yıkılıp yeniden yapılmasına izin verdi. Beş yıl boyunca yıkılamayan cami sonunda yıkıldı. Sorunun çözümünün ardından arazi, Türkiye Diyanet Vakfı’na devredildi. Yeni cami, cami derneği ve vakıf işbirliğiyle yeniden inşa edilecek.Yoğun bir mücadele verdikleri caminin yeniden yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Aşağı Eğlence Mahallesi Muhtarı Muhammet Ekrem Kılıç, “Sonunda sıkıntıyı aşabildik, mutluyuz. Mahalle sakinleri ibadetlerini yeni yapılacak camide yapma imkanına kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA GÜNDEME GETİRDİ

Yeşilyurt Camisi’ndeki sorunu Hürriyet Ankara, 19 Aralık 2015’te ‘Varis kavgası camisiz bıraktı’ ve 3 Mart 2018’de ‘Varis inadına güçlü çözüm’ manşetleriyle gündeme taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!