Buzun üstünde rüzgar gibi esti

Güncelleme Tarihi:

Buzun üstünde rüzgar gibi esti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 10:24

Hobi olarak 35 yaşından sonra buz pateni yapmaya başlayan mimar Gökçe Doğanay Altınsoy, Buz Pateni Amatörler Yarışması'nda ikinci oldu.

Haberin Devamı

Bir inşaat firmasının şantiyesinde çalışan iki çocuk annesi Altınsoy, küçük yaşta televizyonda izlediği artistik buz pateni yarışmaları ile spora ilgi duymaya başladı. 15 yaşında bir süre hobi olarak buz pateni yapan Altınsoy, eğitim hayatının yoğunluğundan dolayı sporu bırakmak zorunda kaldı. 20 yıl aradan sonra eşinin desteği ile iki çocuk annesi olarak buz pistlerine geri dönen Altınsoy, öğle tatillerinde şantiyeden antrenmana gitmeye başladı. Antrenörünün de dikkatini çeken Altınsoy, çevresinin verdiği moral desteği ile Artistik Buz Pateni Amatörler Yarışması'na katılmaya ikna oldu. Görev aldığı 36 katlı inşaatta asansör yerine merdivenleri kullanan genç kadın, 8 aylık hazırlığın ardından Samsun'da düzenlenen Artistik Buz Pateni 1919 Atatürk Kupası ve Amatörler Yarışması'nda ikincilik derecesini elde etti.

YENİ HEDEFİM BİRİNCİLİK

Haberin Devamı

Yarım kalmış hayali tamamlamak istediğini ifade eden gümüş madalyalı Altınsoy şunları söyledi:
"Yarışmaya katılmaya karar verdikten sonra 1 saatlik çalışma yeterli gelmedi. Şantiyesinde çalıştığım 36 katlı inşaatta asansör yerine merdiven tırmandım. Sabah 5'te çocuklar uykudayken kalkıp yürüyüşler yaptım. Eşime, bana verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefim birinci olmak. Bunun için de çok çalışmam gerekiyor. Ailemi ve mesleğimi boşlamadan yine aynı şekilde çalışmalarıma devam edeceğim. Herkesin yaşamında yarım bıraktığı ne varsa gerçekleştirip bunun mutluluğunun tadına varmasını tavsiye ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!