Büyükşehir'in sultanları

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirin sultanları
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 17:02

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde pek çok birimde görev yapan ve işlerini hakkıyla yerine getiren bin 365 kadın personel, başarılarıyla tüm dünya kadınlarına örnek olduklarını göstermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Metrosu’nda iki yıldır vatmanlık yapan Tuğba Çörtük, “Tesadüf olarak bu mesleği seçtim. Eğitimlerini aldıktan sonra da severek yapmaya başladım. Annem en başta karşı çıktı. Ben yine de devam ettim. İlk başladığım zamanlarda bir erkek yolcu ‘Siz mi kullanacaksınız. Ben binmem’ deyince ben de ‘Buyurun inebilirsiniz isterseniz’ karşılığını vermiştim. Kadınlar her işi yapabilir. İstedikten sonra yapılamayacak bir şey yok” diyor.

HERKESE KANITLADIM

Şehrin dört bir tarafında halkın huzur ve güvenliği için çalışan K9 köpeklerinin kadın eğitmenleri Elif Deveci ve Gülsen Yediparmak da her gün yoğun bir mesaiyle çalışıyor. 25 yaşındaki Deveci, “3 bin 500 kişi arasından seçildim. İlk başlarda çevresinin bu işi yapamayacağımı düşündü. Her kadının her işi yapabileceğini kanıtladım. Köpeğim Sifot ile birlikte, 110 köpeğin katıldığı yarışmada Türkiye 2.’si oldum” ifadelerini kullanıyor. K9 eğitmeni 27 yaşındaki Gülsen Yediparmak da içinde hayvan sevgisi olan herkesin eğitmenlik yapabileceğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı

NAZİK DAVRANIYORLAR

Zabıta Daire Başkanlığı’nda 24 yıldır zabıta memurluğu yaptığını belirten 43 yaşındaki Pınar Azeritürk şunları söylüyor:
“Masa başı evrak takibi akıcı ve sürekli olan bir iş ama sahaya çıkmak daha farklı. Mesela insanlar kavgalı bir ortamda kadın memur gördüklerinde daha nazik davranabiliyor”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!