Büyükşehir’de yerli ve milli genelgesi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’de yerli  ve milli genelgesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 14:14

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri dahil, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü ile bağlı şirketler ve iştiraklerine yerli ve milli ürün kullanımına geçilmesine ilişkin genelge gönderildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna imzasıyla, ‘Yerli ve Milli Mal-Hizmet Alımı, Tasarruf İlkeleri’ başlığı ile gönderilen genelgede, tüm belediye birimlerinin bundan sonra yabancı ürün yerine yerli ve milli ürün alımları yapması ve kullanması talimatı verildi. Başkan Tuna, genelgede şu ifadelere yer verdi:

AZAMİ RİAYET EDİLECEK

“Son zamanlarda ülkemizin milli birlik ve beraberliğine yönelik siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda planlı saldırılar yapılmakta ve bu saldırılar giderek hız kazanmaktadır. Ülkemize karşı yapılan bu saldırıları bertaraf etmek için Ankara halkına hizmet üreten ve bu hizmetlerin ifası için kamu kaynağı kullanan belediyemize ve belediyemiz çalışanlarına önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Belediyemizin tüm birimleri, EGO ve ASKİ genel müdürlükleri ile belediyemize bağlı şirketler, bu şirketlerin iştiraklerince mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde yerli malı tercihine azami riayet edilecek, varsa yabancı ürün ve hizmetlerin yerine yerli ve milli olanları kullanılacaktır.”

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Başkan Tuna, israfın önüne geçecek her türlü tedbirin alınması talimatını da verdiği genelgede, “Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, işgücü, kaynak, elektrik ve su, akaryakıt, araç, haberleşme, elektronik ve bilgisayar sistemleri, kırtasiye ve demirbaş, temsil ağırlama ve tören giderlerinde azami tasarruf ilkelerine riayet edilmesi ve israfa yol açmayacak şekilde hareket edilmesi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DÜNYA KENTLER BİRLİĞİ ANKARA’DA

ÖTE yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada idari başkentlerin kalkınması ve bu kentlerin karşı karşıya kaldığı ortak sorunlara çözümler üretilmesi amacıyla bir araya gelen ‘Dünya İdari Kentler Birliği’nin ilk genel kuruluna ev sahipliği yapacak. 4-6 Eylül tarihleri arasında Başkent’te düzenlenecek genel kurula, Türkiye ile birlikte toplam 16 ülkenin belediye başkanları ve temsilcileri katılacak. Başkent’te yapılacak Genel Kurul’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi birlik dönem başkanlığına seçilecek. Birliğin iki yıl boyunca ilk dönem başkanlığı görevini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!