Bugün git yarın gel sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Bugün git yarın gel sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2019 15:50

Çankaya Belediyesi’nin 30 kişilik personel ile hizmet veren Hoş Geldiniz Masası’ndan yılın ilk 7 ayında 48 bin 926 kişi faydalandı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamada, Hoş Geldiniz Masası’na başvuran vatandaşların uzun saatler boyunca beklemek yerine 4 dakika içinde belediyedeki işlerini tamamlayabildikleri belirtildi. Uygulama, iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemlerinde vatandaşın işini kısa sürede çözmesini sağlıyor. Birim; vezne alanında 15 bin 814, mali hizmetlerde 5 bin 631, asfalt katılımda 879, imar evrakta 4 bin 761, imar durumunda 6 bin 993, ruhsat işlemlerinde 8 bin 85, dilekçe kabulde 6 bin 763 vatandaşa hizmet verdi.

1 MİLYON İŞLEM YAPILDI

Vatandaşı bürokrasiden uzak tutmak için Hoş Geldiniz Masası’nı kurduklarını belirten Belediye Başkanı Alper Taşdelen şunları söyledi: “Kamu kurumlarında yaşanan ‘bugün git yarın gel’ anlayışını ortadan kaldırdık. Vatandaşlarımız belediye ile ilgili işlemlerini yapabilmek için kapı kapı dolaşmıyor. Deneyimli ve eğitimli personelimiz vatandaşımızın başvurusunu doğrudan alıyor ve ilgili birimde işlemlerini yapıyor. 2014 yılı ekim ayında hizmete açtığımız Hoş Geldiniz Masası, bugüne kadar bir milyon kadar işlem yaptı.”

BAKMADAN GEÇME!