Bizim kozumuz yürekli oyunumuz

Güncelleme Tarihi:

Bizim kozumuz yürekli oyunumuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2019 15:19

Tecrübeli teknik adam hafta sonunda Beşiktaş ile zorlu bir maça çıkacaklarını belirtip, “Taraftar desteğini arkamıza alarak oynayacağız. Oyuncularım saha içinde bir saniye bile rakibin gücünü düşünmemeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü milli maç arasının ardından hafta sonunda Beşiktaş’ı ağırlayacak. Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin, zorlu müsabakaya iyi hazırlandıklarını belirtip, “Son 3 haftada, Sivas maçının ilk yarısı hariç mücadeleci oynuyoruz. Bunu sürdürmek ve her maçtan puan çıkarmak hedefindeyiz” dedi. Kolay bir maç olmayacağını dile getiren Diyadin, internet haber sitesi viralspor.com’a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Beşiktaş, F.Bahçe, Rize ya da başka bir takım olsun, biz ayrım yapmıyoruz. Aralarında çok fark da yok. Her şey bize bağlı. Ne kadar çok isterseniz, o kadar alırsınız. Ben hiçbir maç öncesinde rahat kazanırız da demem, kazanamayız da demem. Bazen maç şansı, gol şansı da etkili olur. Beşiktaş kadro derinliği olan bir takım. N’Koudou’yu çıkaracak Diaby’i, Güven’i alacak. Oğuzhan’ı çıkaracak, Ljajic’i koyacak. Kağıt üstünde avantajlı gibi ama ben bunu yapı olarak asla kabul etmem. Benim oyuncum da aynı düşünmeli. Taraftar desteğini arkasına almış oyuncunun bir saniye bile rakibin gücünü düşünmemesi gerekir. O yürekte oynamalı. Taraftar bizden ekstra performans bekliyor. Biz de onlardan bu stadı doldurmalarını bekliyoruz. Performanslarında bir değişiklik yok ama sayı olarak bir düşüş vardı. Bu stadı doldurmaları gerekiyor. Her maçı büyük bir coşku, istek ve taktiksel olarak doğru oynamamız gerekir. İsteksiz oyuncu olursa, gençler devre girer. Maç kaybederim kendimi kaybetmem. Sonuç ne olursa olsun, taraftar takımının oyunundan memnun bir şekilde sahadan ayrılmalı.”

TAZMİNAT BEKLENTİM FALAN OLMAZ

“İster zor bir dönem, isterseniz kriz dönemi deyin. Böyle bir dönemde ben bu görevi kabul ettim. Bu savaşın içindeyim. A.Gücü’ne katkı vermenin haricinde hiçbir sorunun içinde olmam. Başkaları gibi tazminat falan, hiçbir beklenti içinde olmam. Ben memnunsam çalışırım, benden memnunsalar çalışırım. Memnun değillerse hiçbir zaman sorun olmam. Kimseye saygısızlık yapmam, kendime de yapılmasını istemem. Samimiyetin olduğu her yerde, her şekilde varım. Bir şey başardığınızda zaten ekonomik olarak karşılığını alırsınız.

HEDEF DEVREYE KADAR 20 PUAN

“Kadro derinliği için 7-8 futbolcu ile kadro takviye edilmeli. 20 puan iyi olur, 17-18 de takımı rahatlatır. Aslında diğerlerinin alacağı puanlar da önemli. Bazen 38-40 puan oluyor ligde kalma barajı, bazen 33-34 puanla ligde kalabiliyorsunuz. Biz her maçı final gibi oynamalıyız. Alınacak her puan kulübün önünü açacaktır. Ankaragücü bu ligde her zaman olmalıdır. Bana teklif geldiğinde son gündü. Kadro sıkıntısı vardı, takım çok geç kurulmuş, çoğu futbolcu sezon başı hazırlık kampına katılmamıştı. Bunlar bir teknik direktör için handikap. 30 yıldır Ankara’da olmamdan dolayı Ankaragücü’ne kendimi yakın hissediyorum. Bir katkım olursa bundan büyük keyif alacağımı düşündüm. Ben de fıtrat olarak korku ve endişe olmaz. Ankaragücü’nün handikapları var ama öyle bir taraftarı da var ki tüm handikapları örtebilecek yapıda. Taraftar ile sinerji yakalarsak başarılı olacağımı düşündüm ve teklifi kabul ettim.”

SAVAŞÇI RUHU ORTAYA ÇIKARMALIYIZ

“İçimde savaşçı bir ruh var. Bu ruhu futbolculara aktarmaya çalışıyorum. Puan olarak tam olarak yansımasa da oyun anlamında bu dokunuşların etkili olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçında bunları gördük. Sivas maçında rakımdan mıdır nedir, ilk yarı çok kötüydük. İkinci yarı puan alabilecek bir oyunumuz vardı ama olmadı. Gençleri kazanmaya çalışıyoruz. Umarım şanslarını iyi değerlendirirler. Canteros, bir iki gün içinde takımla çalışmalara başlayacak. Hazır olduğunu görürsek, Beşiktaş maçında değerlendirebiliriz. Orgill, bizim hesaplamalarımıza göre Cuma günü antrenmanına yetişecek. Hatta perşembe günü bile gelebilir. Karakter olarak davranış biçimi olarak da hiçbir şeyi sorun etmeyen, pozitif bir futbolcu. A.Gücü camiasına yakışan bir oyuncu. O gelmek için, Beşiktaş maçında oynamak için her şeyi yapar.”

BİZİM İŞİMİZ SAHA İÇİNDE

Kongre sürecine takılmıyoruz. Ben takımla ilgileniyorum. Diğerleri her kulüpte olan doğal süreçler. Bu takımın yaş ortalaması 32. Futbolcular tecrübeli. Maç ile diğer faktörleri birbirinden ayıracak deneyime sahipler. Her maç final oynuyoruz. 90 dakikayı geri oynama şansımız yok. Biz saha içine kanalize olmaya çalışıyoruz. Gençlerbirliği maçı primi ödendi. Sonra da kongre kararı alındı. Sezon başından beri kazanılan puanlarla ilgili yayıncı kuruluş henüz bir ödeme yapmadı. Sorun aslında buradan kaynaklanıyor. Diğer kulüplerde de aynı sorun yaşanıyor. Onlara da ödenmemiş. Özellikle yabancı oyuncular için bunlar daha büyük sorun. Oyuncu rahatsızlığını belli ediyor. Açıkca söylemese bile vücut diliyle anlatıyor. Şu anda kesinlikle böyle bir sorun yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!