Bizim için dönüm maçı

Güncelleme Tarihi:

Bizim için dönüm maçı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 14:56

A.Gücü, Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, yeni açılacak Eryaman Stadı’nda güzel bir başlangıca imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, kapılarını bu hafta ilk kez açacak Eryaman’daki yeni statta güzel bir başlangıca adım atmak istediklerini söyledi.
Kaplan, bu haftaki rakipleri Aytemiz Alanyaspor’un 21, kendilerinin ise 20 puana sahip olduğunu belirterek, “Bu maç bizim için dönüm maçı. Geçen hafta kazanan bir Alanyaspor, kaybeden bir Ankaragücü var. Bizim, bu maçı kazanmamız gerek” dedi.
Ligin 2. yarısının ilk maçında Galatasaray karşısında 6-0 yenilerek camiayı üzdüklerini belirten Kaplan, şöyle konuştu:
“Bu hafta yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Futbolcularımıza Alanyaspor maçının önemini anlattık. Eryaman Stadı’nda ilk buluşmamız olacak. Biz orada taraftarlarımızı da arkamıza alarak büyük bir güçle maçı kazanmak için oynayacağız. Sakat oyuncularımızı aramıza katarsak daha da güçleneceğiz. En büyük gücümüz taraftarımız.”

Haberin Devamı

OYUNCULAR DA FEDAKARLIK YAPIYOR

Yeni stadı “müthiş” olarak niteleyen Kaplan, şunları söyledi:
“Seyircimizin stadı dolduracağına inanıyorum. Seyircimizin maç içinde yapacağı baskı ve bize vereceği destekle de biz müsabakayı kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çünkü bizim oyuncularımız da büyük fedakarlıklar yapıyor. Kenetlenerek maçı kazanmak istiyoruz. Ligden düşmeyi aklımdan dahi geçirmiyorum. Hem puan hem de ikili averaj açısından önemli bir maça çıkacağız. Saha içinde iyi mücadele edeceğiz.”

ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Ankaragücü’nde kritik maç öncesinde önemli eksikler bulunuyor. Antrenmana; sakatlıkları süren Yalçın Ayhan, Erdem Özgenç, Johannes Hopf ve Thomas Heurtaux katılmadı. Cezalı Tiago Pinto da bu maçta forma giyemeyecek. İdmanı, Kulüp başkanı Mehmet Yiğiner ve başkan yardımcısı Metin Akyüz de idmanı izledi.

84 GÜN SONRA TARAFTARLA BULUŞACAK

Ankaragücü, ligde 84 gün sonra Ankara’da taraftarıyla Eryaman Stadı’nda buluşacak. Başkent ekibi ligde en son, 4 Kasım’da Ankara’da 3-1 kazandığı Kayserispor maçını oynamıştı. Sarı-lacivertliler, bu maçının ardından, Osmanlı Stadı zeminindeki sorun nedeniyle ilk yarıdaki tüm müsabakalarını Ankara dışında yaptı. Ligdeki Beşiktaş ve Göztepe maçlarını Kayseri, Başakşehir karşılaşmasını da Afyon’da oynayan Başkent ekibi bu maçları kaybetti.

Haberin Devamı

İKİ OYUNCU DAHA SINIRDA

Ankaragücü’nde, İtalyan oyuncu Alessio Cerci ile Erdem Özgenç’in da alacaklarının kısa sürede ödenmemesi durumunda sözleşmelerini fesih hakkı kazanacağı ileri sürüldü.
Sezon başında İtalya’nın Hellas Verona takımından transfer edilen 31 yaşındaki Cerci’ye, 520 bin Euro, Erdem Özgenç’e de 1 milyon 750 bin TL ödeme yapılması gerektiği belirtildi.
Teknik Direktör İsmail Kartal’ın ardından, Bayram Bektaş’ın da görevden ayrıldığı Ankaragücü’nde; daha önce Bifouma, Mokhtar, Putsila, Kehinde ve Erdem Şen sözleşmelerini fesih etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!