Biyogaz tesisi için imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

Biyogaz tesisi için imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 17:01

Çubuk'ta kurulması planlanan üç biyogaz tesisinden birincisi olan 1,2 megavat kapasiteli tesisin sözleşmesi imzalandı. Çubuk Belediye binasında gerçekleştirilen imza törenine, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Mekaz Teknoloji AŞ. ile Septem Enerji AŞ. adına yetkili Ali Ekşi katıldı.

Haberin Devamı

Başkan Acehan, kurulacak biyogaz tesisiyle hem çevre kirliğinin ortadan kalkacağını hem de elektrik üretimiyle ülke ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti. Tesisin birinci etabının yatırım tutarının 15 milyon TL olduğunu kaydeden Acehan, şu bilgileri verdi:

ÇEVRE KİRLİLİĞİ ÖNLENECEK

Tesis yaklaşık 9 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu Ömercik Mahallesi'nde kuruluyor. Yaklaşık bir yıl gibi kısa sürede tesis kurularak faaliyete geçecek ve bu mahallemizdeki çevre kirliliği önlenmiş olacak. Mandıralardan çıkan hayvan atıklarının enerjiye çevrilmesiyle hem üretime katkı sağlanması hem de bu mandıraların yol açtığı çevre kirliliğinin önlenmesi hedefleniyor. Ham maddeyi bölgedeki çiftçilerden alacak olan firma, elektrik üretiminin yanı sıra üretilen biyolojik ve sıvı gübreyi de çiftçilerimize verecek. Tesis son derece çevre dostu bir tesis olacak.” Çubuk’un, Ankara'da biyogaz tesisi bulunan üçüncü ilçe olacağını hatırlatan firma yetkilisi Ali Ekşi, “Tesisimiz yaklaşık 12 bin hayvandan çıkan 100 bin ton atığı işleyecek. Aşağı yukarı üretilecek enerjinin miktarı yıllık 8 milyon kilovatsaat” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!