Birlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2019 15:01

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, camia olarak kenetlenme zamanı olduğunu söyledi.Tecrübeli teknik adam sarı-lacivertli taraftarlara seslenip, “Geçen sezon bir tarih yazıldı ve bunun mimarı taraftarımızdı. Bugün, hep birlikte daha fazla mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, camiaya çağrıda bulunup, “Büyük Ankaragücü olarak kenetlenme zamanı” diye konuştu.
Geçen sezonun ikinci yarısında, sarı-lacivertli taraftarların ve oyuncu grubunun kenetlenmesi, camianın inanılmaz desteği ile büyük bir mücadele verdiklerini belirtip şöyle konuştu: “Bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırdık. Özellikle geçtiğimiz sezon için şunu belirtmek isterim ki, bir tarih yazıldı ve bu tarihin baş mimarı büyük Ankaragücü taraftarının muhteşem desteği idi. Kurtuluş mücadelemizin temeli, Ankaragücü için hep birlikte daha fazla mücadele etmemiz gerektiğidir. Başkanımız Fatih Mert ve Yönetim Kurulu, Ankaragücü için gecesini gündüzüne katmış, başarılı olmak için çalışmakta. Birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek Türk futboluna büyük hizmetler vermiş büyük Ankaragücü camiasını bir an önce daha iyi konuma getirmeliyiz. Başkanımız, yönetim kurulumuz, büyük Ankaragücü taraftarı, oyuncu grubum ve biz teknik ekip olarak kenetlendiğimiz taktirde başarı kaçınılmazdır. Mücadele etmek ve sonunda kazanmak MKE Ankaragücü camiasının ruhunda vardır.”

Haberin Devamı

BU TAKIM ASLA PAS ETMEZ

“Yarın karşılaşacağımız Alanyaspor maçı bizim açımızdan son derecede önemli. Karşılaşmada kart cezalısı oldukları için İlhan Parlak ve Ricardo Faty yer alamayacak. Ante Kulusic ve Aydın Karabulut’u kamp kadrosuna dahil ettik ancak her iki oyuncunun da sakatlılıklarından dolayı son durumları maç günü belli olacak. Sizlerin Alanya’yı Ankara’ya çevirecek desteğiniz ile karşılaşmadan galip gelmek için sahaya bütün mücadelemizi yansıtacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burası Ankaragücü, Ankaragücü’nün büyüklüğüne yakışır bir şekilde sahada olacağız. Bunun için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ben şahsım adına asla pes etmeyeceğimi sizlere belirtmek istiyorum. Eksiklerimiz mevcut, karşılamaya en iyi kadroyu çıkarıp ne gerekiyorsa yapacağız. Devre arasına kadar önümüzdeki 5 karşılaşmadan en iyi sonuçları almak ve devre arasına ulaşabileceğimiz en yüksek puanda girmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

HEDEF 3 PUANLA DÖNMEK

Ankaragücü, Süper Ligin 13. haftasında bugün deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, bu maçı kazanıp 6 haftadır süren galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor.
Bugüne kadar Alanyaspor ile Ankaragücü arasında oynanan iki Süper Lig maçını da deplasman takımları 2-0 kazandı. Bu sezon evindeki ilk yenilgisini geçen hafta Göztepe karşısında alan Alanyaspor, daha önceki 16 iç saha maçında aynı sayıda mağlubiyet yaşadı.
Süper Lig’in son 4 haftasında puan alamayan tek takım olan Ankaragücü, bu süreçte oynadığı her maçta en az ikişer gol yedi.
Süper Lig’de üç, evinde iki maçtır gol atamayan Alanyaspor, tarihinde henüz üst üste üç iç saha karşılaşmasını boş geçmedi.

Haberin Devamı

FORVET HATTINDA SIKINTI VAR

Ankaragücü bu sezon Süper Lig’de en az net gol pozisyonuna giren takım (13)
Bu sezon Süper Lig’de Fenerbahçe’nin (74) ardından rakip kaleye en fazla isabetli şut çeken takım Alanyaspor (72). Ankaragücü ise bu alanda ligin son sırasında yer alan üç ekipten biri (39; Denizlispor ve Göztepe ile birlikte)
Süper Lig’in ilk 12 haftasında en fazla kafa golü atan takım Alanyaspor (6). Ankaragücü ise ikinci haftadaki Kayserispor maçından bu yana sadece bir kafa golü yedi.Süper Lig’in ilk 12 haftasında kalesine en fazla isabetli şut gelen takım Ankaragücü (79). Bu şutların 54’üne gol izni vermeyen kaleci Korcan Çelikay ise (54/74) ligin en fazla kurtarış yapan eldiveni konumunda.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!