‘Bir sıkıntı var ise en başta kendimizde ararız’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir sıkıntı var ise en başta kendimizde ararız’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2019 09:17

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara’daki 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin olarak, “Bir eksiklik ya da bir sıkıntı var ise en başta biz kendimizde ararız. Ankara’da bu işin sorumlusu da en başta Ankara il başkanıdır” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda 31 Mart yerel seçim sonuçları ve seçim sonrası yapılan itiraz sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özcan özetle şunları kaydetti:
“Seçimin ertesinde iki gün boyunca birçok teşkilat mensubumuz bütün katlarda olmak kaydıyla 12 bin 180 sandığı tek tek inceledik. Bu incelemelerin sonucunda bazı kaydırmalar da tespit ettik. 12 bin 180 sandığın 3 bin küsuruna da itirazda bulunduk. Bunların nedenlerine baktığımız zaman, geçersiz oylardan ve aynı zamanda bu gibi kaymalardan dolayı sandık yönetimimizdeki arkadaşımız itiraz etmiş ama sandık başkanı tarafından kabul görmemiş.

RAPOR CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK

Bir eksiklik ya da bir sıkıntı var ise en başta biz kendimizde ararız. Ankara’da bu işin sorumlusu da en başta Ankara il başkanıdır. Bizler uzun yıllar teşkilatlarda görev yaptık. Seçim Koordinasyon Merkezi’nde günlük değerlendirmemizi hep yaptık. Seçimden bugüne kadar da kendi içimizde öz eleştirilerimizi yaptık. Şu anda hâlâ bunları raporlama şeklinde hazırlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunları detaylı bir şekilde sunacağız. Her ilin ve her ilçenin kendine özel bir durumu oluyor. Bizler kendi eksiklerimizi araştırıyoruz. Bizlerde eksik vardır ama ilçe teşkilatlarında hele ki mahalle teşkilatlarında ve sandık yönetimlerimizde yoktur.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!