Bilkent’te dumansız kampüs

Güncelleme Tarihi:

Bilkent’te dumansız kampüs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 14:48

Bilkent Üniversitesi Senatosu, 2022 yılı eylül ayından itibaren üniversitenin 3 bin dönümlük kampüsünde ‘sigara içmeyi yasaklama’ kararı aldı.

Haberin Devamı

 

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, sigaranın büyük bağımlılık yapan ve sağlığa çok fazla zararı bulunan kimyasal bir madde ve bir nevi zehir olduğunu söyledi. Atalar, “Nasıl kokain, eroin gibi uyuşturucu maddeler bağımlılık yapıyor, sigara da bağımlılık yapıyor. İnsan sağlığına zararı artık ispatlanmış bir nesne” dedi. Atalar, özetle şu bilgileri verdi:

DÖRT YIL SONRA BAŞLIYOR

“Türkiye'de 1980'lerde üniversitelerde derslerde, sınavlarda sigara içmenin serbest olduğunu hatta üniversite sınavında bile rahat bir şekilde sigara içilebiliyordu. O günlerden bugünlere geldik. O gün 'Bir gün sınıflarda sigara içmek yasaklanacak' dense kimse inanmazdı. ABD'de 2 bin 500 üniversitede sigara, bin 600 üniversitede ise her türlü tütün mamulunu içmek yasak. Türkiye ise bu konuda geride kaldı. Bilkent Üniversitesi olarak öncülük yapmak istedik. Geçen hafta üniversite senatosu ve yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı kararla 2022 yılında yani 4 yıl sonra eylül ayından itibaren üniversitemizin kampüsünün içinde herhangi bir yerinde sigara içmek yasak olacak. Yasağın uygulanacağı alan 3 bin dönüm. Sigara yasağı hocaları, öğrencileri, çalışanları, işçileri, bahçıvanları, güvenlik görevlilerini ve herhangi bir konu için kampüse gelenleri de kapsayacak.” AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!