Beyaz üniforma mesleğe çekti

Güncelleme Tarihi:

Beyaz üniforma mesleğe çekti
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 09:20

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda 13 yıldır görev yapan yüzbaşı Özlem Ayşe Gürsoy, diğer personel gibi gece gündüz özveriyle çalışıyor.

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde bir kadın subay olarak giydiği sahil güvenlik üniformasının kendisi için taşıdığı anlamı anlatan yüzbaşı Gürsoy, "Devletimin bana layık gördüğü değerlere, 18 yaşımdan beri fedakarca çalışarak sahip oldum. Bu üniforma benim için emektir" dedi. Küçüklüğünün Ankara'da geçtiğini vurgulayan Gürsoy, denizlere uzanan mesleğe başlama hikayesini şu sözlerle aktardı:
"Annemle Kızılay'a giderken Deniz Kuvvetleri’nin önünde bembeyaz üniformalı subayları görürdüm. Beyazın saflığı ve temizliği beni bu mesleğe çekti diye düşünüyorum. Üniversite sınavında Deniz Harp Okulu’nu kazandım. 4 yıl denizcilik, askerlik ve mühendislik eğitimi alarak mezun oldum. Mezun olduğumda deniz subayıydım. Evlenince Sahil Güvenlik Komutanlığı’na geçtim."

EŞİM, AİLEM VE ARKADAŞLARIM

Haberin Devamı

Kadın subaylar olarak meslekte karşılaşabilecekleri zorluklara ilişkin okul yıllarında eğitim aldıklarını ve sürece kolayca alıştıklarını anlatan Gürsoy, mesleklerini erkek silah arkadaşlarıyla aile ortamında yürüttüklerini bildirdi. Gürsoy, bir yandan subaylık mesleğini diğer yandan da annelik görevini nasıl yürüttüğüne ilişkin "Bizde şöyle bir kültür vardır, gemi seyre çıktığında zaten gemidekiler bir aile gibi olur ama geride bıraktıkları ailelerde de bir birlik ve bütünlük olur. Her zaman çocuğumun sağlığı ve mutluluğu için elimden gelen her türlü fedakarlığı yapmak benim annelik görevimdir. Bununla eşim, ailem ve meslek arkadaşlarımın yardımıyla başa çıkabiliyorum. Pes etmiyorum, meslek arkadaşlarım, amirlerim de her türlü konuda bana yardımcı oldular" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!