Beştepe’de tansiyon yüksek

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de tansiyon yüksek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 15:42

Kaleci Nihat Şahin’in ani bir kararla kulüpten gönderilmesi, sancılı bir süreç yaşandığını ortaya koyarken, teknik adam ile bazı yöneticiler arasında soğuk rüzgarlar estiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, oynadığı son lig maçında Teleset Mobilya Akhisar karşısında beraberliği uzatma anlarında attığı gol ile kurtarırken, takımın ateş hattına düşmesi, Beştepe’de tansiyonu yükseltti. Akhisar maçında ortaya konan etkisiz futbola, başta başkan Murat Cavcav olmak üzere bir çok yöneticinin tepki gösterdiği, Teknik Direktör Ümit Özat ile bazı yöneticiler arasında geçmişte yaşanan tartışmaların, son dönemde şiddetlendiği, kulüpte soğuk rüzgarların estiği ileri sürüldü.

PRİM TARTIŞMASI İLE BAŞLADI

Kulüp içindeki çatışmanın, Gençlerbirliği’nin, 10 maçlık yenilmezlik serisi yakaladığı dönem içinde de olduğu, Kardemir Karabükspor maçı priminde iyice büyüdüğü iddia edildi. Bu müsabakada, belirlenen maç primi, teknik ekibin isteği doğrultusunda yükseltilmiş, sonrasında indirilmiş, en sonunda yeniden arttırılarak krize dönmeden, rafa kaldırılmıştı. Akhisar maçından sonra gelen tepkiler geçmişte yaşanan bu tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.
Milli maç nedeni ile lige verilen arada Teknik Direktör Ümit Özat’ın takımı; Antalya, Bolu ya da Kapadokya’ya kampa götürmek istediği, ancak daha önce prim konusunda tartıştığı yöneticilerin, buna da karşı çıktığı için yeni bir polemik yaşandığı ileri sürüldü. Teknik Direktör Özat’ın, kulüp içinde yaşanan bu huzursuzluğu dile getirmek için medyanın karşısına geçmek istediği, ancak başkan ve diğer bazı yöneticilerin, kendisi ile görüşme yapıp, bundan vazgeçirdiği öğrenildi. Görüşmede, Özat’a, yapacağı toplantıda, ağırlıklı olarak teknik konulara değinmesinin, içinden geçilen dönemin sağlıklı yürümesi adına daha yararlı olacağının söylenip, kendisinin ikna edildiği öğrenildi. Özat, bu gelişmelerin ardından, tartıştığı bazı yöneticilerin, kulüpteki teknik ekip katına çıkmalarını istemezken, yaşanan son gelişmelerin ardından da antrenmanları basına kapattı. Özat, sezonun ikinci yarıının başında 2-1 kazanılan Atiker Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, kulüp içi huzursuzluktan söz etmiş, “Küfreden taraftara kombine veriliyor” diyerek, bazı yöneticiler ile arasında yaşanan sıkıntıyı dile getirmişti.

Haberin Devamı

SESSİZ SEDASIZ AYRILIŞ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde son dönemde yaşanan ilginç gelişmelerden biri de takımın kalecilerinden Nihat Şahin’in sessiz sedasız, sözleşmesinin feshedilmesi oldu. Nihat, takımdan gönderilişinin ardından, sosyal medyada, isim vermeden üstü kapalı mesajıyla, dikkat çekmişti. Nihat’ın, disiplinsiz davranışları nedeni ile kulüpten uzaklaştırıldığı öğrenilirken, benzer davranışlarda bulundukları ileri sürülen Aydın Karabulut ve Deniz Yılmaz’ın, teknik ekibin koruması altında olduğu için kendilerinin sadece uyarıldığı iddia edildi.

KONGRE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gençlerbirliği, lige tutunma mücadelesini sürdürürken, hem kulüp mevcut yönetimi, hem muhalif grup, Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulla ilgili çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Mevcut yönetime isyan bayrağını çekip kulüpten ayrılanlarla birlikte, geçmiş dönemlerde kulüpte önemli görevler üstlenmiş camianın etkili büyükleri, farklı zamanlarda buluşup, durum değerlendirmesi yapıyor. Mevcut başkan Murat Cavcav ve yakınındaki isimler ise yeni liste oluşturma çabası içinde.
Ancak, sürpriz bir girişimin yürütüldüğü iddiası da kulislerde konuşuluyor. Bazı isimlerin, Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda, camianın çok yakından tanıdığı bir ismi başkan adaylığı konusunda gündeme taşımaya çalıştığı ve bu yönde faaliyet yürüttüğü ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!