Bernarda Alba’nın Evi prömiyer yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bernarda Alba’nın Evi prömiyer yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2019 14:18

1936 İspanya iç savaşının (Franco) öncesi toplumda yaşanan kaosun ev içine yansımasını anlatan Tatbikat Sahnesi’nin yeni oyunlarından ‘Bernarda Alba’nın Evi’, prömiyerle Ankaralı tiyatroseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Federico Garcia Lorca’nın yazdığı, Binnaz Dorkip’in uyarlaması ve rejisiyle sanatsevelerle buluşan ‘Bernarda Alba’nın Evi’, izleyenlerin beğenisini kazandı. Müzikleri ve besteleri Onur Yüce’ye ait olan eser, dans, şiir ve müzik gibi farklı sanat disiplinlerini buluşturuyor. Binnaz Dorkip, eserler ilgili olarak şunları söyledi:

ŞİİR, DANS, MÜZİK BİR ARADA

“Ağustos ayından beri süren bir hazırlık dönemi oldu. Burada disiplinler arası bir durum var. Şiir, dans, müzik hepsi bir arada. Eser, tek perde ve 1 saat 10 dakika. Dans performansı için iyi bir zaman. Bu türe güncel olarak performans deniyor. Çünkü sanatçılar artık her şeyi bir arada yapıyor. Ben oyuncuyum, tiyatrocuyum, modernciyim, klasikçiyim gibi bir ayrım kalmadı. Artık herkes bütün bu disiplinleri bir araya gelerek kullanmak zorunda. Dansçıların konuşamayacağına dair bir fikri var insanların. Katiyen öyle bir şey yok.”

Haberin Devamı

SEZON BOYUNCA DEVAM EDECEK

Korhan Başaran, Müge Güleşen, Betül Karapolat, Melih Efe Çınar, Umut Sevgül, Ezgi Sonkuş, Selin Tekman ve Derin Beşikçioğlu’nun rol aldığı oyun, sezon boyunca Tatbikat Sahnesi’nde izleyicinin karşısına çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!