Bedelli askerlikte yemin ve başvuru

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlikte yemin ve başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 10:43

Etümesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan 2 bin 475 bedelli askerlik yükümlüsü için yemin ve terhis töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Çanakkale, Kurtuluş ve Kore savaşları ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan üniformaları giyen askerlerin de katıldığı törende, tümen sancağının tanıtılmasının ardından 2 bin 475 bedelli asker yemin etti. Birliğe ilk katılan piyade er Ersoy Kılıç yaş kütüğüne plaket çaktı. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tank Albay Burç Pekin, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelede şehit olan askerler için Allah'tan rahmet diledi.

ATALARDAN YADİGAR MEHMETÇİK RUHU

Pekin, yemin etmenin vatana ve bayrağa sadakatin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ilerde çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Ettiğiniz bu kutsal andın, size, ailelerinize, Türk silahlı kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Temel eğitim boyunca bedelli askerlerle ilgilenen komutanlara da seslenen Pekin, şöyle konuştu:
"Atalardan yadigar Mehmetçik ruhunu evlatlarımıza sevgiyle aşıladınız. Onlara sizler Mehmetçiksiniz, kardeşsiniz dediniz. En önemlisi ise aldığınız emanetleri bugün, anne ve babalarının karşısına büyük bir gururla dimdik çıkardınız. Emek ve gayretlerinizden dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum."

Haberin Devamı

ASAL’IN ÖNÜNDE KUYRUK UZADI

Öte yandan bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyenler başvuru için Ankara Asker Alma (ASAL) Bölge Başkanlığı önünde uzun kuyruk oluşturdu. İşlemlerini tamamlamak için dün sabah saatlerinden itibaren Ankara Asker Alma Bölge Başkanlığı’na gelen çok sayıda aday, uzunluğu 1 kilometreyi bulan kuyrukta sıraya girdi. Adaylar, karınlarını doyurmak için seyyar satıcılardan çay ve simit aldı. Sırası gelen adaylar, evraklarını askerlik şubelerine bıraktıktan sonra başkanlıktan ayrıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemleri kapsamında başvuru için bekleyenleri kimlik sorgulamasından geçirirken, trafik ekipleri yollarda oluşan araç yoğunluğunu önlemek için çaba harcadı.

SIRA GELENE KADAR BEKLEYECEĞİZ

Bedelli askerlik başvurusunda bulunan Taner Armutlu, uzun süredir beklediğini söyleyerek, “Bu kadar fazla sıra olacağını düşünmüyordum. Beklediğimden daha fazla sıra var” dedi. Burak Demirtaş, işlemleri son güne bıraktıkları için uzun kuyrukların oluştuğunu söyledi. Demirtaş, “Kazanılmış bir hak olarak görüyoruz ve değerlendirmek istiyoruz. Sıra gelene kadar bekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!