Bayram şekeri

Güncelleme Tarihi:

Bayram şekeri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 09:42

Ankaragücü, 6 yıl aradan sonra döndüğü Süper Ligde, ilk galibiyetini Alanya deplasmanında aldı. Rakibini, İlhan Parlak ve Tiago Pinto’nun golleri ile 2-0 yenen sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3 puan sevinci ile birlikte camia ve taraftara bayram hediyesi verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Süper Ligin ikinci haftasında Aytemiz Alanyaspor’u deplasmanda 2-0 yenen Ankaragücü, 6 yıl aradan sonra döndüğü Süper Ligde ilk galibiyetini alırken, ilk haftadaki mağlubiyeti de unutturdu. Sarı-lacivertli takıma kritik 3 puan getiren golleri İlhan Parlak ve Tiago Pinto ikinci yarıda attı. Bifouma, maçın 75. dakikasında kırmızı kart gördü ve Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.
Ankaragücü, son olarak 2011-2012 sezonunda Süper Ligde mücadele etmiş, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle, o sezon bir çok futbolcusu takımdan ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler, küme düştükleri o sezon 2 kez kazanırken, son galibiyetini, 3 Ocak 2012 tarihinde deplasmanda oynadığı müsabakada Mersin İdmanyurdu karşısında almış, sonrasında çıktığı 16 maçı da yitirmişti. Sarı lacivertli ekibin bu serisi, aynı zamanda Süper Lig tarihinin en uzun mağlubiyet serisiydi. Başkent ekibi, bu seriye Alanyaspor karşısında son verdi.

Haberin Devamı

YENİLERİN LİSANSLARI YETİŞTİRİLEMEDİ

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal maçla ilgili değerlendirmesinde, rakiplerini çok iyi analiz ederek Alanya’ya geldiklerini söyledi.
Yeni transferler; Alessio Cerci, Brice Dja Djedle ve Thibault Moulin’in lisansları yetiştirilemediği için maç kadrosuna alamadığını açıklayan Kartal, taktik disipline bağlı iyi mücadele ederek üç puan kazandıklarını dile getirdi.
Çok açılmadan rakibi çekerek, arkada boş alanlar açıp kontra ataklarla maçı kazanmayı bildiklerini ifade eden Kartal, “Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Buradan istediğimiz üç puanı aldık. Oyuncularımız bayram öncesi bize hediye verdiler, kendilerini tebrik ediyorum. Galibiyet camiamıza, taraftarımıza armağan olsun” diye konuştu.
Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, 2-0 kazanılan Alanyaspor maçının ardından sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı.
Yiğiner; “Sahada formamızı terleten futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. İyi mücadele ve değerli üç puan taraftarlarımıza bayram armağanı olsun. İnşallah her şey daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DEVAMINI EVİMİZDE GETİRMELİYİZ

Ankaragücü’nün Alanyaspor’u yendiği maçın kilit isimlerinden biri olan Arif Morkaya yaptığı açıklamada, “Devamını evimizde getirmek istiyoruz” dedi.
Galibiyetin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini vurgulayan Morkaya, “Süper Ligdeki ilk galibiyetimizi aldık. Bu hafta iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. İdman ve analiz olarak rakibimizin oyun tarzını iyi çalıştık. Boş alan bırakırsak rakibin çok hızlı ve etkili oyuncuları vardı. Önlem aldık ve sonuçta galip gelmeyi başardık. Dakikalar ilerledikçe üzerimize geleceklerini biliyorduk. Ani ataklarla fırsatları golü denedik ve sonuçta golü de bulduk” dedi.

GOL BABASINA ARMAĞAN

Haberin Devamı

Maçın 89. dakikasında Ankaragücü’nün ikinci golünü atan Portekizli sol kanat oyuncusu Tiago Pinto, iyi mücadele ettiklerini, saha içinde çok iyi yardımlaştıklarını ve kompak halde oynadıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Süper Ligde yeniyiz ve ilk maçımızı kaybettik. Bir an önce galip gelmeyi ve üzerimizdeki baskıyı kırmayı amaçlıyorduk. Alanyaspor karşısında bunu başardık. Taraftarımız, geçen hafta stadı doldurmuştu. Alanya’da da bizi yalnız bırakmadılar. Onları sevindirdiğimiz için biz de sevinçliyiz. Babamın doğum günüydü ve onun doğduğu gün gol atmam beni daha da mutlu etti. Bu golü kendisine armağan ediyorum. Takım olarak ilerleyen haftalarda daha iyi olmaya çalışacağız.”

Haberin Devamı

GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARACAĞIZ

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise Ankaragücü yenilgisinden gereken dersi çıkarıp, bu mağlubiyeti telafi edebilecek güce sahip olduklarını söyledi.
Bakkal, oyuna iyi başladıklarını belirtip şöyle konuştu:
“10 kişi kalmamıza rağmen yarı sahada oynayan bir takım vardı. Talihsiz gol yedik. Yediğimiz birinci golden sonra toparlanmaya çalıştık. Özellikle ilk devredeki oyunumuzla ve 10 kişi kalana kadar mağlubiyeti hak etmedik. Talihsiz bir maç oynadık. Oyuncularımız, bunu telafi edecek güce sahipler. Gerekli dersi çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Aramızdan ayrılan Emre Akbaba’sız da oynamaya alışmamız gerekiyor. Bu futbolcunun boşluğunun nasıl doldurulacağı kulüp yöneticileriyle yapacağımız toplantıdan sonra belli olacak.”

Haberin Devamı

İLK KAPIŞMA İLK GALİBİYET

Ankaragücü ile Alanyaspor tarihlerinde ilk kez bir Süper Lig maçında karşı karşıya gelirken, kazanan 2-0’lık skorla Başkent ekibi oldu. Aytemiz Alanyaspor ve Ankaragücü daha önce İkinci Futbol Ligi play-off ve grup aşamalarında toplam dört kez karşılaşmış, bu maçların üçünde gülen taraf Alanyaspor olmuş, Ankaragücü bu maçlarda bir galibiyet elde etmişti. Ankaragücü Süper Ligin üçüncü haftasında, 25 Ağustos Cumartesi günü Yenikent Osmanlı Stadı’nda Trabzonspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!