Başkent’te kışın ilk karı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te kışın ilk karı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 14:49

Önceki akşam Başkent’i kaplayan beyaz örtü, Ankaralıları ‘karın iki yüzü’ ile karşı karşıya bıraktı. Buzlanan yollarda oluşan çok sayıda trafik kazası ve sabah trafiği ile cefa çeken vatandaşlar bir yandan da karlarla kaplı parklarda yürüyüş yapıp hatıra fotoğrafı çekerek sefa sürdü.

Haberin Devamı

Meteoroloji’nin geçen hafta yaptığı uyarıların ardından Başkent’te yılın ilk kar yağışı önceki akşam kente düştü. Önceki sabah başlayan ancak etkisini kısa sürede yitiren kar yağışı, akşam saatlerinde kuvvetini artırdı. Ankara’da şehrin dört bir yanı kısa süre içinde beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı nedeniyle özellikle kentin yüksek kesimlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelirken ana arterlerde önemli bir sorun yaşanmadı. Bazı bölgelerde kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda güçlükle ilerlerken özellikle yokuşlarda duramayan araçlar maddi hasarlı kazalara karıştı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri trafiğin aksamaması için ana arterlerde kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışması gerçekleştirdi.

Başkent’te kışın ilk karı

Haberin Devamı

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Kar küreme çalışması yapılmayan bazı cadde ve sokaklarda çok sayıda trafik kazası yaşandı, sürücüler mahsur kalan araçlarını yolların üzerine bıraktı. Yağışın ardından etkili olan buzlanma da sabah trafiğini vurdu. Hızlı hareket etmeye uygun olmayan kaygan zeminde ilerleyen sürücüler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kış lastiği bulunmayan ve dikkatsiz araç kullananların karıştığı kazalar nedeniyle bazı bölgelerde trafik durma noktasına geldi.

PARKLARA KOŞTULAR

Yılın ilk kar yağışı ulaşım ve trafikte aksamalara sebep olsa da Başkentliler, beyaz örtünün tadını çıkarmayı ihmal etmedi. Akşam saatlerinde sokağa çıkan Başkentliler lapa lapa yağan karın altında kartopu oyandı, kardan adam yaptı. Gündüz saatlerinde ise kar manzarasının tadını çıkartmak isteyen Başkentliler; Seymenler, Kurtuluş ve Kuğulu Park’a akın etti. Evcil hayvanları ile yürüyüşe çıkan Başkentliler, parklardaki kartpostallık görüntüleri fotoğrafladı. Beyaz örtüyle kaplanan parklar, kar üstünde yürüyüş yapmak isteyen çok sayıda Bşkentliyi de ağırladı.

25 NOKTADA 300 ARAÇ BİN PERSONEL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Twitter hesabından Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin kar ile mücadele araçları ile birlikte Başkent’in 25 ayrı noktasında hazır olarak görevleri başında bulunduğu açıklamasını yaptı. Açıklamada, “Yaklaşık 300 araç ve bin personel, ana bulvar ve caddelerde buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına yoğun olarak devam etmektedir. Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi, tuzlama çalışmalarına rağmen eriyen buzun yeniden donması sonucunu doğurmaktadır. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da dikkate alarak ekiplerimiz, tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!