Başkentray’da bir tek bir çift

Güncelleme Tarihi:

Başkentray’da bir tek bir çift
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2018 09:33

Sincan-Kayaş arasında toplu taşıma hizmeti veren Başkentray’da yolculardan gelen yoğun talep üzerine bazı seferlerde çift dizi (6 vagon) kullanılmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda 129 trenden 64 vagon çift setle işletilerek yolcu taşıma kapasitesi yüzde 50 artırıldı. Hafta sonu ve resmi tatiller dışında Sincan ve Kayaş’tan çeyrek kala ve çeyrek geçe saatlerde hareket eden Başkentray dizileri 2 set 6 vagonlu hale getirildi. Yeni düzenleme ile birlikte artık Başkentray seferlerinde trenler bir tek (üçlü vagon), bir çift (altılı vagon) setlerle hizmet veriyor.

GÜNDE 45 BİN YOLCU TAŞIYOR

Başkentray’da günde her 15 dakikada bir karşılıklı olarak sefer yapılırken hafta içinde 45 bin 500 yolcu taşınıyor. Yenileme çalışmalarının ardından 12 Nisan’da tekrar hizmete alınan Başkentray bugüne kadar 5 milyon 200 bin yolcu taşıdı. Ankarakart sisteminin geçerli olduğu Başkentray’a EGO otobüsleri, Ankaray ve metrodan aktarma da yapılabiliyor. Başkentray’da sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanması ile tren saatlerinin sıklaştırılması ve sefer saatlerinin de yeniden düzenlemesinin planlandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!