Başkentin gururu

Güncelleme Tarihi:

Başkentin gururu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2019 09:34

Basketbolda Tahincioğlu All-Star 2019’un başantrenörleri belli oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda, 20 Ocak Pazar günü yapılacak organizasyonda, Asya Karmasının başında, Türk Telekom’un Başantrenörü Burak Gören görev yapacak. Basketbolda Tahincioğlu All-Star 2019 organizasyonunda görev yapacak başantrenörler belli oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sinan Erdem Spor Salonu’nda 20 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek Tahincioğlu All-Star’da mücadele edecek Avrupa ve Asya karmalarının başantrenörleri belirlendi.
Organizasyonda Avrupa Karması’nın başında Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman yer alacak. Asya Karması’nın başantrenörlüğünü ise Türk Telekom’un çalıştırıcısı Burak Gören yapacak.
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde yer alan oyuncuları bir araya getirecek organizasyonda ayrıca Tahincioğlu smaç, ING Bank 3 sayı ve LeasePlan yetenek yarışmaları gerçekleştirilecek.
Geride kalan sezon birinci ligde yer alan Türk Telekom, Burak Gören yönetiminde şampiyonluk sevinci yaşarken, bu sezon da Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde geride kalan 13 haftada; 9 galibiyet ve 4 yenilgi ile ilk sırada bulunuyor.
Türk Telekom, bu sezon Avrupa Kupası’nda da mücadele edip, ilk etabı 5. sırada tamamladı ve 16’lı play-off turuna yükselemedi.

REKOR SEYİRCİ ANKARA’DA

Başkent adına bir başka sevindirici haber de FIBA’dan geldi. 2019 FIBA Dünya Kupası elemelerinde geride kalan yılın son döneminde oynanan milli maçlarda Avrupa’da en yüksek seyirci sayısına Ankara Spor Salonu’nda oynanan Türkiye-İspanya maçında ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı.
FIBA, 2019 Dünya Kupası elemelerinde ulaşılan seyirci sayılarına da yer verdiği bir haber yayımladı.
Haberde, söz konusu maç döneminde Avrupa kıtasında en yüksek seyirci sayısına 29 Kasım’da Ankara Spor Salonu’nda oynanan Türkiye-İspanya maçında ulaşıldığı belirtildi. Türkiye o maçta 9 bin 482 taraftarının tribünlerden verdiği destekle İspanya’yı 71-67 mağlup ederek grup liderliğini rakibinden almıştı.
Ay-yıldızlılar, sonrasında oynadığı Karadağ maçını kaybetse de 31 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası’na vize almayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!