Başka canlar ölmesin

Güncelleme Tarihi:

Başka canlar ölmesin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:41

Kent-Koop Mahallesi’nde, 6 aylık Ömer bebeğin ölümüne sebep olan kazanın yaşandığı kavşağa sinyalizasyon yerleştirilmesi için yapılan başvurunun, “Yeterli araç olmadığı” gerekçeyle reddedildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Kent-Koop Mahallesi’nde, önceki gün 6 aylık Ömer bebeğin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı trafik kazasının yaşandığı kavşakta dün isyan vardı. 1844 ve 1587 caddelerin kesiştiği kavşakta toplanan mahalle sakinleri, sinyalizasyon sistemi için yaptıkları başvuruya, “Yeterli araç olmadığı” gerekçeyle olumsuz yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Mahalledeki taksi şoförlerinin de destek verdiği eylemde kavşak, bir dakikalığına trafiğe kapatıldı. Kavşakta daha önce de çok sayıda maddi hasarlı kaza yaşandığı belirten vatandaşlar, “Defalarca uyardık. Sinyalizasyon için site yönetimleri dilekçe topladı, sesimizi duyan olmadı” diye tepki gösterdi. Hürriyet Ankara’ya konuşan Kent-Koop Mahallesi muhtarı Şükran Ayaz ise, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRÇOK KEZ DİLEKÇE VERDİK

“Burası için 2004’ten beri mücadele veriyorum. Bir ara gelip ölçüm yaptılar ama ‘Yeterli araç olmadığından oraya ışık koymuyoruz’ dediler. Hız kesici kasisleri de sadece hatane ve okul önlerine koyuyorlar. O yüzden onu da yaptıramadık. Elimiz kolumuz bağlı kaldık. Daha sonra CİMER’e ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne birçok kez dilekçe yazarak taleplerimizi ilettik. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın WhatsApp hattına mesaj attık ama yanıt alamadık.

TRAFİK IŞIĞI-KASİS TALEBİ

Defalarca kaza yaşandı burada. Hepsi maddi hasarlıydı ama dünkü(önceki gün) kaza maalesef ölümle bitti. Küçük bir bebeğimizi kaybettik. O kadar uyarıya rağmen can kaybı olunca artık dayanamadık. Çok üzücü bir şey. Göz göre göre geldi bu ölüm. Belki bir ışık konulmuş olsa yaşanmayacaktı. Umarım yetkililer artık sesimizi duyarlar. Orada bir can kaybı daha yaşamak istemiyoruz. Trafik ışığı ya da hız kesici konulabilir.”Öncekİ gün 1844. Cadde’de ilerleyen bir araç ile 1587. Cadde’de ilerleyen başka bir aracın çarpışması sonucu yaşanan kazada yaralanan 8 kişiden bir olan 6 aylık Ömer bebek, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!