Başarılı öğrencileri Ankara’da tutamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrencileri Ankara’da tutamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2019 15:23

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, Başkent’in üniversite kenti olmasına rağmen çok fazla beyin göçü verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yavaş, “ATO’nun hazırladığı bir araştırmaya göre, Ankara’da okuyan ve başarılı öğrenci sayısı çok fazla. Ama bu öğrencileri Ankara’da tutamıyoruz. Sebebi ise çalışıp kendilerini geliştirebilecekleri alanlarının olmaması. Gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri alanlar sunulacak” dedi. Katıldığı bir radyo programında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavaş, şunları söyledi:

ÇAKARLAR SÖKÜLECEK AYRICALIK İSTEMİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde şu anda çok fazla makam aracı var. Genellikle araçlar kiralanıyor. Bu araçlar resmi plakalı da değil. Hemen hemen bütün kamu kurumları kiralık araç kullanıyor. Bir de bunlarda çakarlar var. Bunlar bizim asla trafikte görmeyi arzu etmediğimiz şeyler. Kendi makam aracım dahil, bütün araçlardaki çakarlar sökülecek. Ayrıcalık istemiyoruz. Çünkü, bizi hizmet için göreve getiren halkın temsilcisiyiz. Onlar nasıl yaşıyorsa biz de öyle yaşamaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!