Baraj havzaları korunacak

Güncelleme Tarihi:

Baraj havzaları korunacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 16:42

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’ya içme suyu temin edilen kaynaklardan Kurtboğazı-Eğrekkaya-Akyar barajlarında, içme suyu kalitesinin korunması amacıyla ‘Baraj Havzalarını Koruma Planı Hazırlama ve Özel Hüküm Belirleme’ çalışmaları başlattı.

Haberin Devamı

Suyun kaynağında temizlenmesi ve baraj havzalarının koruma planlarının hazırlanmasının Başkent’te daha sağlıklı ve nitelikli su temin edilmesi açısından çok önemli olduğunu belirten ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı şunları söyledi:

KİRLİLİK HARİTASI OLUŞTURULACAK

“Barajları besleyen su kaynaklarının üzerindeki çevresel baskılar ve etkiler belirlenerek, analiz ve modelleme çalışmaları sonucunda da mevcut durum ve gelecek projeksiyonu için kirlilik haritaları oluşturacağız. Çamlıdere Barajı ile Gerede Işıklı Regülatörü için koruma planı ve özel hüküm belirleme projesi daha önce hazırlanarak çalışmaları başlatılmıştı. Koruma planlarının ikinci adımında Kurtboğazı-Eğrekkaya-Akyar Baraj Havzaları Koruma Planı Hazırlama ve Özel Hüküm Belirleme çalışmalarını başlattık. Üçüncü adım olarak gelecek yılın başında Çubuk-2 ve Kavşakkaya Baraj Havzaları için de bu çalışmaları başlatacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!