Bakteri ve virüs mücadelesinde bağışıklık sisteminizi besleyin  

Güncelleme Tarihi:

Bakteri ve virüs mücadelesinde bağışıklık sisteminizi besleyin
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 10:44

Soğuk havalarda virüs ve bakterilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tercih ederek hastalıklara karşı direncin artırılabileceğinin altını çizen diyetisyen Elif Melek Avci Dursun, “Güçlü bağışıklık sistemi için ilk öncelik kahvaltı” dedi.

Haberin Devamı

Bakteri ve virüs mücadelesinde bağışıklık sisteminizi besleyin

Günlük beslenme tercihlerinde yapılacak doğru seçimlerle kalıcı bir sağlığa yön verilebileceğini belirten Dursun, kış ayları için şu besinleri önerdi: Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kahvaltınızda 1 tatlı kaşığı kadar bala yer verin. Meyvelerden nar, güçlü bir antioksidan ve C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemin güçlendirmesinin yanı sıra, kalp – damar hastalıklarına ve kansere karşı koruyucudur. Günlük 1 Su bardağı nar suyu veya 1 orta boy nar tüketin. Kış salatalarının olmazsa olmazı turp olmalı; 1 adet orta boy turp 15 kalori değerindedir ve günlük C Vitamini ihtiyacının yüzde 30’unu karşılamaya yardımcıdır.
Bakteri ve virüs mücadelesinde bağışıklık sisteminizi besleyin

KEFİR İÇİN BALIK YİYİN

Haberin Devamı

Günde en az bir ara öğünde yer alması gereken, kefir, içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara karşı direnç sağlıyor. Balık, beslenmemizde yer alan en önemli omega-3 kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı koruyucudur, haftada en az 2 kez mutlaka tüketilmesi gerekir. Pişirirken kızartma yöntemi sıklıkla tercih edilmemelidir. Balık tüketemeyen kişilerin ise günlük en az 2 adet ceviz tüketmesi, omega–3 ihtiyaçlarının karşılanması açısından önem taşır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!