‘Bak kitap bankosu geliyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Bak kitap bankosu geliyor’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 09:24

Ankara’da bir grup üniversite öğrencisinin, Gazi Üniversitesi’ne ait 1985 model atıl personel otobüsünü gezici kütüphaneye dönüştürerek ilçelerdeki okulları gezdikleri Kitap Bankosu, 6’ncı yılına giriyor.

Haberin Devamı

'Okuyan Türkiye’ hayaliyle yola çıkan ve bugüne kadar 60 okulda 18 bin öğrenciye ulaşan Kitap Bankosu ekibi, yeni hedeflerinin, bu kitap serüvenine diğer kentlerdeki üniversite öğrencilerini de dahil etmek olduğunu söylüyor.

DOSTLUĞUMUZ DEVAM EDİYOR

Okullara gittiklerinde sadece ödünç kitap vermeyip, sosyal etkinlikler de düzenlediklerini belirten Kitap Bankosu’nun kurucu gönüllülerinden Mehmet Serdar Yetkin, “Altı yıllık sürede gittiğimiz okullardaki bazı öğrenciler de, kendi gönüllülerimiz de mezun oldu. Ama onlarla olan kitap dostluğumuz sürüyor. Gittiğimiz okullarda otobüsü ilk kez gören öğrenciler şaşırıyor, mutlu oluyorlar. İçeride kitap okuma etkinliği yapıyoruz, eğitici film gösterimlerimiz oluyor, oyunlar oynanıyor. Çocuklar Kitap Bankosu’nu daha sonra gördüklerinde ‘Bak Kitap Bankosu geliyor’ diyerek seviniyor. Bugüne kadar okunan kitap sayısı 50 bini geçti. Şu anda 120 aktif gönüllümüz var. Bunun yanında topladığımız bağışlarla 120’den fazla köy okuluna, 50 binden fazla kitap ulaştırdık” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!